Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft i LPGA-debut för "Pillan"

/

Det positiva – Pernilla Lindberg klarade cuten och fick spela fyra varv i sin första LPGA-tävling.

Men resten gick i boogeytakt på en brutal bana och rookien från Bollnäs fick nöja sig med en 69:e plats i KIA Classic.

Annons

– Jag får ta med mig erfarenheten och att jag ändå fick fyra varv. Det var också en mycket tuff bana, något som också märktes på ovanligt många höga scorer, berättar "Pillan", efter sin debut på damgolfens stora scen i Carlsbad, Kalifornien.

Sin bästa golf spelade hon de allra första hålen på torsdagen. Det var då hon hookade sitt utslag och fick en mardrömsstart på sitt allra första LPGA-hål.

– Lite nervös var jag nog, och svingen blev för snabb. När jag försökte rädda ur skogen rullade jag i ett vattenhinder. Det blev en trippelboogey till slut, inte precis den start jag drömt om.

Men "Pillan" visade sin mentala styrka, och efter tre raka (!) birdies var 23-åringen från Bollnäs på banan igen. Och hon fortsatte i fin stil och gick första varvet på par - 72 slag.

Andra varvets 75 slag räckte också, med två slags marginal, för att få spela vidare under helgen. Där blev det en ny 75:a på lördagen och en kämpig avslutning på söndagen då "Pillan" gick runt på 80 slag.

– Det var mest järnspelet som trasslade, och jag hade svårt hålla ihop spelet. Nu träffade jag fairways bättre, men missade greener istället, säger "Pillan", mest nöjd med erfarenheten – mindre nöjd med placering och spel.

– Jag har högre krav på mig själv och vet att jag kan bättre.

När de bästa på touren nu drar vidare till säsongens första major (Nabisco), får rookien en månad ledig för vila och träning innan nästa tävling i Mexico.

Mer läsning

Annons