Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för HHC

Alla visste att det var en riktig utmaning som väntade HHC när de på fredagskvällen gästade Visby/Roma. Och det blev precis så tufft och tätt som man fruktade.

Annons

Nu är HHC riktigt illa ute i allettan. På fredagskvällen blev det tredje raka förlusten då laget föll med 2–1 (0–0, 2–1, 0–0) mot hittills obesegrade Visby Roma.

– Det här känns riktigt bittert. Tycker vi var värda åtminstone en poäng, sa målskytten Jonas Lönn direkt efter slutsignalen.

Matchen bjöd dock inte på särskilt öppen hockey. De klara målchanserna var lätt räknade, istället var det hård kamp ute på banan och försvarsspelet höll bra klass från båda håll. HHC hade vid ett par tillfällen möjlighet att skaffa sig övertag då hemmalaget hade spelare i utvisningsbåset, men man hade svårt att öppna hemmaförsvaret som dessutom har en målvakt av högsta klass, Marcus Lundell.

I andra perioden lossnade det. Visby Roma hade ett klingande skott i stolpen efter drygt sex minuter, innan HHC fick sitt efterlängtade ledningsmål där hela kedjan med Jonas Lönn, Niklas Svensson och Markus Palmberg var inblandade. Lönn var siste man på pucken, en rejäl stängare förbi Lundell i hemmakassen.

Men glädjen blev inte särskilt långvarig. Inom loppet av 33 sekunder (!) i periodens absoluta slutskede kunde Visby Roma göra både 1–1 och 2–1.

Slutperioden blev mållös, även om chanser inte saknades och det där med att utnyttja spel i numerärt överläge gick inte särskilt bra för HHC denna afton. Här borde man kunnat skapa mer öppna lägen.

I slutminuterna försökte HHC med både time-out och att spela utan målvakt, men i stället för 2–2 var det då närmare 3–1 för hemmalaget.

 

                                                                                                                                                            

 

 

Mer läsning

Annons