Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft år på golfbanan

/
  • Tobias Grundin, golfpro på Sofieholmsbanan, har inte haft ett riktigt lyckat år. Vare sig personligt eller i sin yrkesroll. Söderhamns GK har haft en tuff säsong.

Säsongen har varit tuff för såväl klubbens pro Tobias Grundin som Söderhamns golfklubb.

Annons

Intäktsmässigt har den regniga och instabila sommaren inte alls givit vad budgeten hoppats på.

– Jag vill inte alls säga att det är någon kris, men just nu lider vi lite likviditetsmässigt, säger Tobias Grundin, Sofieholmbanans pro och styrelseledamot i SGK.

De två stora orsakerna till minskade intäkter är medlemstappet och för få gren fee-spelare den här säsongen.

– Ekonomin är ansträngd. Sett till antalet medlemmar har vi inte tappat så vansinnigt mycket för nya har tillkommit. Men vi får inte in samma pengar på de nya eftersom deras spel är subventionerat de första åren. Och vi har tappat ganska rejält på green fee-spelarna i år, säger Tobias Grundin.

Hur jobbar ni för att vända den negativa trenden?

– Vi jobbar aktivt med det inom styrelsen just nu. Mest handlar det om planering men en del nyheter är på gång. Framför allt måste vi titta på nyrekryteringen och satsa på ungdomsverksamheten, menar Grundin som den här säsongen inte bara haft problem och svårigheter med klubben.

I februari kraschade han så illa på skidor att vänster knä bröts på hela sex ställen. Med skruvar kvar i sitt sargade knä har det inte blivit mycket spel för Sofieholmbanans pro i sommar.

– Nej, jag har spelat sammanlagt nio hål. Visst har det blivit mindre spel de senaste tio åren, men aldrig så här jädra lite. Jag har haft några lektioner men betydligt färre än vanligt.

Mer läsning

Annons