Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare för STS utan mässa

Kundunderlaget var för tunt.

Därför ställs året Söderhamsmässa in.

Och därmed berövas Söderhamns tennissällskap, STS, en viktig inkomstkälla.

– Visst är det kännbart, men någon kris är det inte frågan om, säger STS-ordföranden Janne Engberg.

Annons

Sedan 1988 har STS varit arrangör av Söderhamnsmässan och sedan 1990 har den hållits i tennishallen på Hällåsen.

Men någon mässa 2009 blir det inte.

– Egentligen vill jag inte kommentare det hela, men klart är att vi kommer att klara av det här. Vi får helt enkelt hitta andra vägar att gå. Plus att vi får kolla över våra utgifter och spara, säger Janne Engberg som ändå hittar ljuspunkter i mörkret:

– Tennisskolan startar nästa vecka och vi har aldrig haft så många anmälda. Från start är det 120 stycken och det brukar alltid ramla på med ytterligare anmälningar i efterhand. Och det är positivt att så många vill börja att spela tennis.

 

Er heltidsanställda tränare Pontus Larsson lämnar ju föreningen efter två år. Hur påverkar det aktuella läget er jakt på en ersättare för honom?

– Det påverkar inte rekryteringen av en ny heltidstränare. Vi har annonser ute och har fått en hel del intressanta svar. För att vi ska kunna bibehålla vår höga standard som vi har nu är det viktigt att vi har en heltidsanställd tränare.

– Men vi är inte desperata utan avvaktar och tar inte första bästa, menar Janne Engberg som också påtalar en annan viktig källa till inkomster för STS.

– Antikmässan i oktober. Den har gått klockrent så den kör vi som vanligt.

Mer läsning

Annons