Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift i skogen

/
  • Emil Skoglund från Hudiksvall vann sista deltävlingen och tog hem MC A-klassen totalt. Nästa år kör han för Nordanstig.
  • Glenn Fahlberg körde lagtävlingen för Nordanstig.
  • Nordanstigs Thomas Jerbo jobbade hårt under söndagens lagtävling.
  • Lasse Nyberg hade en tuff helg då han kombinerade rollen som tävlingsledare med att köra själv.

Solen var framme men en kylig vind svepte rejält över Jättingsbergsbanan och gav ett tydligt budskap om att vi går mot allt mörkare tider.

Då gäller det att ta chansen och krama ut det där allra sista innan det är dags att skicka in utrustningen på vinterförvaring.

Annons

I helgen satte de många av Norrlands trial-förare punkt för säsongen genom att delta i den 13:e och sista deltävlingen av Norrlandscupen, tävlingen började och slutade i Nordanstig.

Det rådde en febril aktivitet ute i skogen. Motorerna hördes och luktades, det varvades upp rejält med fullt fokus på uppgifterna.

Men Norrlandscupen är inte bara en tuff tävling. För även om åkarna tampas om placeringar är sammanhållningen och gemytet på topp hos åkarna.

– Vi är som en enda stor härlig familj, sa tävlingsledaren Lasse Nyberg som hade bråda dagar med att kombinera balansen i spåren med jobbets om tävlingsledare.

Det handlar helt enkelt om en livsstil för många medan en del viker stora delar av sitt liv för sporten.

I den tuffaste klassen, MC A, har Emil Skoglund från FMCK Hudiksvall dominerat årets tävling.

Den sista deltävlingen innebar hans femte delseger för året och en tämligen överlägsen seger i klassen.

Även i MC B blev det en delsäger för norra Hälsingland då Sten-Örjan Thurell, Hudiksvall vann klassen före Martin Rudsby från Häggenås.

Mer läsning

Annons