Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff tour på banan

/

I helgens spelades en omgång av Skadias rikstour på Hudiksvalls golfklubb.
Rikstouren är den näst högsta touren för ungdomsspelare, och den utan tvekan största ungdomstävling som någonsin arrangerats i Hudiksvall.

Annons

Som arrangerande klubb fick Hudiksvall fyra wild cards till tävlingen som man fördelade bland klubbens bästa ungdomsspelare; Isac Lambertsson, Alexander Jonsson, Beatrice Petersson och Robin Lagerqvist.

Den av hemmaspelarna som spelat ihop flest poäng på touren hittills, är Isac Lambertsson, och det var också Isac som spelade bäst på hemmaplan.

Efter en dags spel låg Isac på en 13:e plats med 79 respektive 76 slag efter lördagens två rundor.

På söndagen behövde Isac 83 slag för att ta sig runt banan, och slutade totalt på en 24:e plats.

– Det var inte så himla bra. 13:e platsen efter första dagen var jag nöjd med, och jag hade väl hoppats att kunna behålla den. Men det stämde inte riktigt sista dagen. Jag slog bort någon boll i onödan och puttade inte så bra.

Alexander Jonsson spelade sin första rikstävling och gjorde det riktigt bra. Han slutade på 35:e plats efter mycket jämnt spel, 81–82–82. För Robin Lagerqvist, som spelat på rikstouren tidigare, blev resultatet 86–82–87 och en 44:e plats.

Beatrice Petersson var inte riktigt nöjd med hur hon hade spelat första dagen.

– Jag kan sammanfatta det med ett ord; dåligt, säger "Bea".

Det blev tillsist en tolfte plats efter resultatet 116–94–108.

Bästa tjej blev Leksands Marina Hedlund, med 231 slag, medan bästa kille blev Jonas Bederoff Eriksson från Drottningholm med 220 slag. Bästa hälsing bland herrarna var Hans Ohlsson, Ljusdal, med en sjätte plats och 229 slag.

Mer läsning

Annons