Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalingen vann Mora Triathlon efter debaclet i Holland: "Jätteskönt att visa för sig själv"

Hon vann Gävle Triathlon i juli och hon sprang in först i mål i Mora Triathlon den gångna helgen. Men säsongen blev ändå inte vad Rebecca Karlsson från Ljusdal hoppats på, sedan hon misslyckats att ta sig till VM på Hawaii. "Det var faktiskt jättetungt" säger hon.

Annons

Rebecca Karlsson, här under Gävle Triathlon tidigare i sommar.

Målet var utstakat sedan länge: VM i Ironman på Hawaii.

Men för att ta sig dit krävdes ett toppresultat i Ironman Maastricht i Holland. Någonting som misslyckades helt för Ljusdals Rebecca Karlsson under tävlingen i slutet av juli.

– Det gick inte alls bra, min kropp ville inte vara med den dagen. Det har ju känts jättehårt för det har varit så bra på träningarna innan, säger Rebecca Karlsson som därmed insåg att det inte skulle bli någon VM-start på Hawaii.

– Det var faktiskt jättetungt, säger hon.

Läs mer: Rebecca Karlsson om sin triathlon-dröm

Trots nederlaget bestämde hon sig för att ge sig ut och tävla direkt igen. I helgen deltog hon i Mora Triathlon. Där försvarade hon fjolårets seger.

– Men det var inte självklart att åka till Mora. Jag kände mig väldigt låg och blev dessutom sjuk efter tävlingen i Maastricht. Jag var inte så pigg och taggad. Men eftersom jag vunnit året innan hade jag en gratis startplats och jag tycker om att tävla i Mora, det är fina tävlingar där.

Målet var bara att komma till Mora och vara med för skojs skull. Tävla, ha kul och inte behöva känna någon press. Det var precis vad som behövdes efter nederlaget i Maastricht. Segern hade Rebecca Karlsson inte en tanke på.

Läs mer: Hon knäckte hårda distansen med nytt rekord

– Jag sa det vid registreringen i Mora, att idag vinner jag inte. Men det var jätteskönt att bevisa för sig själv att man visst kan. När man satsat så hårt och gjort allt man kan för att ha bästa förutsättningar för en viss tävling känns det jättehårt att inte kunna leverera, säger hon.

Vad som händer med triathlonsatsningen framöver vet inte Rebecca Karlsson ännu. Först ska säsongen smältas och kroppen vilas.

– Jag ska fundera nu under min viloperiod vad som väntar runt hörnet. Säsongen känns mer eller mindre klar, kanske att jag åker och avslutar i Sundsvall som jag gjorde förra året. Men vi får se, säger hon.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons