Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75-seger till Jan-Olov Persson – Järvsö Blomster imponerade

/

Jan-Olov Persson-tränade Järvsö Blomster vann Dubbelcupens final med 150 000 kronor i förstapris.
– Hon avslutade riktigt vasst, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Annons

Flera ekipage från Hälsingland hade kvalat in till Dubbelcupens final vid Rommetravets V75-tävlingar under lördagen och värst var Jan-Olov Persson med två bidrag i loppet.

Hagmyrentränaren satt själv bakom förhandsfavoriten W.A.Mozart, men den femåriga valacken galopperade bort sig direkt från start.

Kvar i loppet hade Persson dock Järvsö Blomster med Örjan Kihlström i vagnen. Solvallakusken kunde efter ett struligt inledningsvarv på innerspår lyfta ut Järvsö Blomster i andraspår varvet kvar och i sista sväng fick det sexåriga stoet anfallsorder i tredjespår.

100 meter kvar satt Kihlström på leken och segern blev till slut väldigt säker.

– Persson (Jan-Olov) hade sagt till mig innan loppet att Järvsö Blomster var som att köra Delicious U.S. och visst fanns det vissa likheter. Det var en kvick och liten märr, sa Kihlström.

Segern på Rommetravet var Järvsö Blomsters tredje raka och ettorna i raden har inbringat totalt 200 000 kronor. Totalt har hon nu tjänat en halv miljon kronor på 23 starter och fler segrar lär följa som det såg ut i lördags. Järvsö Blomster har i år gjort comeback efter att ha blivit mamma under 2014 och hennes avkomma Stjärnblomster (B.W.Modde är pappa) blir spännande att följa på tävlingsbanan. Segertiden blev 1.28,1/2 160 meter och vinnaroddset drygt nio gånger pengarna.

Tvåa i loppet slutade Lars-Erik Karlssons Alfie, vilket inbringade 75 000 kronor för Bollnäshästen som hade Jan-Olov Åberg i sulkyn.

Mer läsning

Annons