Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung debutant tog hem montésegern – lyckat ponnytrav för Bollnäs

Ponnytravet på Bollnästravet blev en succé för arrangerande Bollnäs ponnytravklubb. Dessutom visade Gästrikland att de har en lovande sommar framför sig.

Annons

I lördags kördes årets ponnytravdag på Bollnästravet. Dagen var ett samarrangemang mellan Bollnästravet och Bollnäs Ponnytravklubb, och 12 lopp med deltagare från Solvalla i söder till Östersund i norr stod på programmet. Tävlingarna avverkades i ihållande regn, men det påverkade varkenhästar eller kuskar. Stämningen var på topp!

För Bollnästravets Travskola var det en mycket lyckad dag, då man hade tre hästar till start med riktigt bra resultat. Dagens inledande montélopp vanns av debuterande Ella Ungh som red Stubin, travskolans mest meriterade ponny. Han har tidigare enbart gått för sulky men visade nu att han går lika bra under sadel. Han ska för övrigt gå ett kvallopp inför Monté - SM inom kort.

Framgångarna fortsatte med att Mason Leaf med Paulina Berglin i vagnen, också hon tävlingsdebutant, som slutade fyra knappt slagen om tredjeplatsen. Därefter kom Stubin ut till sin andra start för dagen, med Agnes Jakobsson som körsven. Ekipaget knep andraplatsen efter Gervalds Blixten och Filippa Norell som tävlar för travskolan på Hagmyren. Sist ut från Bollnästravets Travskola var Risslas Pion som gjorde debut i tävlingssammanhang, vilket också gällde körande Emelie Pettersson. Det blev en hedrande andraplats för det samspelta ekipaget.

Dagens mest överlägsna seger stod Athena Trot och Ida Strömbäck från Gävle för. I överlägsen stil vann de med ”hela upploppet”! För övrigt tog Trav Gävleborgsekipagen många framskjutna placeringar, vilket bådar gott inför sommarsäsongen, och engagemanget hos såväl ungdomarna själva som deras föräldrar, bådar gott för travsportens framtid.

Mer läsning

Annons