Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Ohlsson i fokus igen – fixade en frän femling på Bollnästravet

Ulf Ohlsson stod som ofta i händelsernas centrum vid torsdagens Bollnästrav. Nu med en femling som han inledde med två hemmahästar. Han började i ett 3-åringslopp där favoriten Väskinge Mia, tränad av Robert Skoglund, ledde från start till mål.

Annons

– Hon sprang och väntade på de andra så det var inte optimalt att köra i ledningen, men annars kändes hon väldigt stabil, sade Ohlsson efter segern på1.32,8/2 140 meter.

Han kör inte lopp längre, men träna häst kan Lars Bergvall fortfarande och nu fick ha se 12-årige Hammars Blixt ta första årssegern.

Ulf Ohlsson hade en spetsig kväll på Bollnästravet

Ett lopp i kroppen, barfota runt om och Ulf Ohlsson upp i sulkyn var förändringar gentemot årsdebuten i förra veckan som gjorde att Ohlssonkunde leda V5-inledningen från start till mål.

– Jag fick upp förhoppningarna när jag hörde att han skulle gå barfota, det brukar ge en växel till på gamla hästar, menade Ohlsson.

Ulf Ohlsson var helt rätt man att hålla sig till den här kvällen, han vann nämligen ytterligare tre lopp.

Inom V5 vann han dessutom med Markus Pihlström-tränade O.P.´s Fabulous som bara var bäst trots ett lopp till stor del utvändigt ledaren.

– Han är lite grov i gången ännu så länge, men det blir bättre och bättre och det var inte slutsålt i mål, sade Ohlsson efter segern på 1.15,8/2 140 meter.

Stallkamraten Hot Pride avgjorde sedan V5-finalen från utvändigt ledaren sista varvet innan Markus Pihlström fick avrunda sin kväll med en tränartrippel då Ohlsson även vann med Imported frm detroit via 1.13,5 sista tusen i ett. 5000-kronorslopp.

– Jag sade till Ohlsson innan att det här var viktigaste loppet att vinna, sade Markus Pihström.

En kväll att minnas blev det även för Emilia Leo som på tre starter tog två segrar och en andraplats.

Första segern togs med Vippe Tabac som länge låg lågti det lilla fältet för att sedan speeda förbi till seger över upploppet.

– Det var ett långt lopp så det var bara att ta det lugnt, menade Emilia eftersin första seger med ett kallblod. Som för övrigt tränas av Claes Sjöström på Solvalla.

Därefter vann hon kvällens andra montélopp med Sally´s Fairytale, som i likhetmed vinnaren av det andra montéloppet, gjorde debut i disciplinen.

– Jag red henne i kvalet och vi var lite osäker på henne, men som de hade ställt i ordning henne, hon var skitfin, menade Emilia.

Den hon syftade på dåvar Rommeamatören Johanna Karlsson.I ett 3-åringslopp för varmblod galopperade halva fältet, men det gör inte attTony Eliasson behöver be om ursäkt för segern med Kapish G.L. H var tidigtframme utvändigt ledaren, fick överta 700 kvar och vann lätt på 1.17,0/2 140meter.

– I debuten sprang han i ryggar och fattade ingenting, så jag var glad att komma fram, menade Tony.

– Sedan sprang han och vinglade lite men när jag ryckte tussarna fick jag fulla linor, tillade Tony.

Även i det efterföljande varmblodsloppet blev det mycket galopper. Vann till slut gjorde Julia Sånna ovh Oskar J Andersson, men det krävdes 1.13,2 sista tusen för att hon skulle hinna fram.

– Det var ett jättestruligt lopp, men det kändes att hon verkligen skulle ikapp, sade Oskar.

Äger och tränar gör Bergsåkersamatören Anders Svensson.

Mer Bergsåker blev det i montéloppet som Michelle Larsson ledde från start till mål med montédebutanten Christian Palema. Marlene Nästlund från Solänget ägeroch tränar.

– Jag är helt chockad, han har galopperat i ett helt år så nu ryckte vi baksidorna och Michelle grejade det, sade Marlene.

Mer läsning

Annons