Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Eriksson lotsade Gillsin till seger i Tillmansduellen: "Ett riktigt förvandlingsnummer"

Ulf Eriksson är formstark och tillsammans med en riktig formhäst i Gillsin vann han såväl försök som final i Tillmansduellen.

Annons

Nicklas Westerholm tränar 7-åringen som vann sitt försök efter ledning från start till mål och via 1.14,5 sista varvet. Hela tiden med Bloody Valentine utvändigt.

Amatör försöket hade dessförinnan vunnit av Hachiko och Andreas Petersson, men i finalen var det proffs för hela slanten.

Ulf tog återigen ledningen med Gillsin och fick Bloody Valentine utvändigt, men den här gången provade Stefan Edin att ta rygg på ledaren som dock återigen visade sig bäst.

– Nicklas är duktig och Gillsin är ett riktigt förvandlingsnummer, sade Ulf Eriksson.

– Nu var han dessutom snäppet bättre i finalen än i försöket, fortsatte Ulf.

– Han var utrustad med halvstängt huvudlag och urryckare och det behövdes tydligen, tillade Ulf som tvingades släppa ut Bloody Valentine som åter blev närgången utan att komma förbi.

Segern i finalen gav 50 000 kronor och tillsammans med försökssegern och bonus för att ha vunnit såväl försök som final, blev det totalt 80 000 kronor för Nicklas och kretsen kring Gillsin.

V5-omgången avslutades av Magnus Träff-tränade Sugar Daddy som tämligen enkelt tog ned ledande favoriten Antti Sisu efter en mäktiglångspurt.

– Han är bra hästen och nu kändes han väldigt stark, berömde körande Sören Eriksson.

Nu väntar möjligen lite större uppgifter på gång framöver.

– Jag tror kanske att man siktar på V75 på Hagmyren nästa gång, fortsatte Sören.

Nicklas Westerholm hade en fin kväll som tränare till Gillsin, men även som kusk bakom Fredrik Tengstads Radagast, som i sin fjärdestart vann i stor stil för Nicklas.

Efter en stapplig start hittade han ändå andra ytter och därifrån var Turbo Sund-hingsten sedan överlägsen via 1.13,6 sista tusen.

– Jag kände i förra starten att det fanns den här farten i honom, sade Nicklas.

I ett långlopp ledde Kaj Widell med Anders Ahlnebys TheoD´Estino i stort sett från start till mål.

– Jag gillar den här hästen och idag kändes han spänstig och fin, sade Kaj.

Det blev en favoritbetonad inledning på tävlingarna där Rikard Skoglund var först ut bakom Rolf Orests Whitney Gowan. Trots ett lopputvändigt om ledande Vanity kunde hon koppla greppet och hålla undan för en smygkörde First June Crown.

Segertiden blev 1.17,6/2 140 meter.

Den andra delen i det här delade nollloppet leddes sedan från start till mål av Hans Högberg och egna produkten Minister Of Speed.Segertiden blev 1.18,0/2 140 meter.

– Jag körde inte en meter, sade Hans.

Wiktor Kylin-Blom förstärkte sin ledning i Trav Gävleborgs Next Generation genom att spurta till seger med Troels Andersen-tränade Likeonway i V4-inledningen. Han följde med i ryggar från fjärde ytter och ficktag i ledande Zelda Zafir sista biten.

Segertiden blev fina 1.15,8a/2 140 meter för Likeonway som nu har två raka segrar.

V4-omgången fortsatte med Annelie Lagergren-tränade Björs Frej som avgjorde lätt tillsammans med Ulf Eriksson. Han bidade sin tid i tredje ytter och vann med krafter kvar via 1.24,0 sista varvet. Betrodde TallsOdin hade ledningen in mot upploppet men stumnade till slut.

Ett kallblodslopp i lägre klass vanns av Höstbo Sund ochJan-Olov Åberg. Höstbo Sund är därmed fortfarande obesegrad felfri.

– Han var fin när han vann i debuten, men sedan har det varit lite krångel med spåren, förklarade Jan-Olov Åberg.

– Nu har vi stängt igen honom och det var starkt gjort av honom den här gången då det var lite incidenter på vägen, fortsatte Åberg.

Mer läsning

Annons