Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Eriksson hittade rätt på hemmabanan: "Var tvungen att dra upp farten"

I andra starten i sin nya regi blev det seger för Thomas Lönn-tränade Casa Roma.
Ulf Eriksson satt i sulkyn, men var inte helt övertygad efter värmningen.
– Nej, hon sprang och krängde och jag sade till Thomas att jag hoppas att hon är bättre till loppet.

Annons

Så blev också fallet och Ulf gjorde tidigt slag i saken och avancerade till utvändigt ledaren.

– Ulf Ohlsson brukar dra ned tempot i ledningen och när man har en häst som är mera stark var det bara att ge sig i väg, fortsatte Ulf som tidigt satte upp farten i loppet.

– Jag blev tvungen att dra upp farten lite för tidigt och hade koll på ledaren, däremot var jag lite osäker på de som kom bakifrån, men det räckte, avslutade Ulf efter segern på 1.15,8a/2 140 meter.

Ulf Eriksson och Casa Roma.

I andra LD-avdelningen på Bollnästravet imponerade favoriten X.Factor stort för Per Linderoth. Efter en försiktig start landade han utvändigt ledaren varvet från mål och lämnade sedan konkurrenterna i sista kurvan.

– Jag visste att klarade han bara första 150-200 meterna så kunde han ta dem på styrka, förklarade Per efter segern på 1.14,3a/2140meter.

Per Linderoth som har koll på konkurrenterna bakom X.Factor.

Favoritseger blev det även i V4-avslutningen där VoulezVous imponerade trots en rejäl startgalopp.

– Det är helt sjukt det här, han ska inte galoppera, sade Ove.

Ove satte fart tidigt i loppet och via en 1.12,0-runda hade han nått upp till ledaren efter dryga varvet. 300 meter senare satt han i spets och gav därefter ingen chansen att utmana.

– Han är oerhört trög, men när man rycker tussarna fårman fulla linor, sade Ove efter segern på 1.15,4/2 640 meter Stig Engstrand inledde V4-omgången med Rikungen som avgjorde säkert efter att ha hittat en finposition i tredje ytter.

– Han var skapligt pigg idag och det vara bara att åka med, sade Engstrand efter segern på 1.26,0a/1 640 meter.

I ett lopp för lägsta klassens kallblod tog 3-årige V.Dox första segern för Jan-Olov Persson.

Första felfria loppet leddes i stort sett från start till mål och vann säkert sedan favoriten Sundbo Rymling galopperat i striden 40 meter före mål.

– I Hudiksvall senast fattade han inget till, men vi ändrade lite på huvudlaget och då fungerade det bättre, förklarade Jan-Olov efter segern på 1.33,2/2 140 meter.

V5-omgången inleddes av À Sleepwalker och Kaj Widell som rundade allt trots en rejäl startgalopp.

– Hästen har hög kapacitet, men jag är inte nöjd då han inte travade bra, han var mycket bättre i ett jobb för tio dagar sedan, sade Kaj.

Per Linderoth blev dubbelsegrare och vann inom V5 medTournament som tog årets första seger.

– Han har varit en jättebesvikelse då jag ifjol trodde att han skulle bli stallets bästa häst i år, sade Per efter segern på 1.15,7a/2 140 meter.

Segerrikast blev Ulf Ohlsson som tog en trippel. Inom V5 vann han med Peter Grundmann-tränade Färsta Mareld och Håkan Wallberg-tränadeJordan Lee G.L.

– Hon var lite spänd, men nördig hon kom till ledningen slappnade hon av, sade Ohlsson om den Grundmann-tränade 5-åringen som tog första segern.

Mellan V4 och V5 vann Ulf med Magnus Lillieborg-tränade Allyhills Dream som tog ledningen av en bromsande Whitsun Eve på sista bortre och höll undan efter strid.

Mer läsning

Annons