Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travskolehäst V5-vinnare på Hagmyren

Annons

4-årige Veisetfaks ägs av Stall Hagmyrens Travskola och tränas av Ida Hell. Körd av Ove Berglin vann hästen nu enkelt ett V5-lopp på1.35,0/2 140 meter.

– Han var inte lika fin som när han var tvåa i Bollnäs senast utan sprang bara på grundkapaciteten och jag kunde inte släppa av honom sista biten, sa Berglin.

– Det är 30-40 stycken som går i travskolan och flera av dem är här idag och nu blir det smörgåstårta, log Ida.

V5-omgången inleddes av Erik Lindegren som ledde frånstart till mål med Lotus Gil och vann på mycket fina 1.15,9/2 140 meter.

– Han är kapabel hästen men otroligt stänkrädd. Näst senast på Åland gjorde han ett heroiskt lopp och jag hade 1.14,0/1 800 meter, men idag tyckte jag att han hade läget, sa Lindegren.

I ett sprinterlopp för kallblod kom hästarna in i bredform på upploppet men längsta nosen hade Blisjur för Ulf Eriksson som vann loppet på snabba 1.24,4/1 660 meter.

– I sista sväng hade jag inga förhoppningar alls, men hästen fick nytt mod och på mållinjen tyckte jag att jag hade hjulet före, sa Ulf Eriksson.

På ett liknande sätt såg det ut när Troels Andersen jobbade in storvuxne Milord till dennes första seger i andra starten.

– Han går väldigt hårt dövad och hör inte när man smackar på honom, förklarade Troels det något tröga uppträdandet.

Avrundade på V5 gjorde Lars-Göran Söderberg som fick bra fart på vanskligt Vegas till slut.

– Han hade väldiga problem med att det var löst på innerspår, men när jag kom ut i sista kurvan bet det bättre, sa Lars-Göran.

9-åriga Dunder Ebba debuterade ifjol och tog nu karriärens första seger när hon spurtvann för Mats E Djuse på nya rekordet 1.18,0/2 140 meter.

Ett tvååringslopp vanns på ett bekvämt sätt av Svante Båth-tränade Vainquer R.P. och Ulf Ohlsson trots ett lopp utvändigt ledaren.

– Det var en förnuftig häst som vann med krafter kvar, kommenterade Ohlsson efter segern på 1.17,6/1 640 meter.

Mer läsning

Annons