Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stort att komma med i klubben"

/
  • Kusken Örjan Kihlström vann Elitloppet 2015 med hästen Magic Tonight.

Han har vunnit Prix d'Amérique och Elitloppet.
Av många anses han vara en av världens bästa kuskar.
Nu väljs Bollnäsbördige Örjan Kihlström in i travets Hall of Fame.
– Det känns naturligtvis stort, säger han.

Annons

Först 2007 öppnades travets Hall of Fame. Sedan dess har storheter som bland andra kusken och tränaren Stig H Johansson och stjärnhästarna Järvsöfaks och Ina Scott valts in på listan.

Nu fylls den på med fler namn – och ett av dem är Bollnäsbördige Örjan Kihlström.

– Tittar man på de namn som valts in tidigare så känns det stort att komma in i den klubben, säger han.

Är du stolt?

– Ja, absolut, det måste jag säga.

På meritlistan har Örjan Kihlström bland annat två segrar i Elitloppet – 2003 med From Above och i våras med Magic Tonight. 53-åringen, som bor i Bromma men som har sommarhus utanför Bollnäs, vann även Prix d'Amérique med Maharajah förra året.

– Rent känslomässigt är segrarna i Elitloppet och Prix d'Amerique stora. Men när jag vann Kriteriet med From Above endast en halvtimme efter att jag vunnit Oaks med Pine Dust var också stort. Elitloppet, Kriteriet och Derbyt tycker jag är de största loppen vi har i Sverige. Jag upplevde även stor glädje när jag vann Guldklockan, säger Örjan Kihlström i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Till helahälsingland.se erkänner stjärnkusken att han haft tankarna på Hall of Fame sedan inrättandet 2007.

– Klart att man har tänkt att man i framtiden kanske skulle hamna där, men det är inte så att jag har funderat på när. Men visst har man förstått att chansen att hamna där någon gång skulle finnas, säger han.

Hur ska du fira det här?

– Det är bara att kämpa på vidare. Fira vet jag inte, det är ju måndag och kanske inte läge att fira.

Örjan Kihlström fortsätter:

– Det ska väl bli någonting i Årjäng till helgen. Det är tävlingar på lördagen och så blir det någon sorts ceremoni för de som blivit invalda i år.

Utöver Örjan Kihlström valdes även Bork Rigel, Tamin Sandy, Copiad, Bo Fransson och Håkan Wallner in i Hall of Fame i år.

Kommittén som utser vilka som väljs in i Hall of Fame består av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).

Mer läsning

Annons