Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Robert Skoglund efter dramatik: "Vi fick en bra rygg"

Robert Skoglund lyckades nosa in Väskinge Mia till seger i Medelpads Hästavelsförenings Treåringslopp efter ett lopp som innehöll mycket dramatik, men löste sig bra för vinnaren.

Annons

– Hon var lite rullig idag, men vi fick en bra rygg, kommenterade Robert efter att ha klarat en trång situation på sista bortre ochsedan med knapp marginal avgjort mot Granetta.

Segern var värd hela 100 000 kronor och segertiden 1.28,7/2 140 meter dessutom nytt svenskt rekord.

Robert Skoglund.

I senaste starten galopperade Norrskens Kongen bort en finplacering på V75 för Jan-Olov Persson. Revanschen kom emellertid snabbt då han trots ett svårt utgångsläge spurtade till seger på nya rekordet 1.26,5/2 160meter.

– Jag tycker det är en jättefin häst. Senast kände jag inte honom riktigt och när jag petade till honom på sista bortre, blev han lite pigg och galopperade, förklarade Jan-Olov.

I kvällens sista lopp löste det sig bra för Hans Brunlöf bakom Pårs Juvel som kunde runda till ledningen 600 kvar och sedan lämna konkurrenterna via 1.28,8 sista tusen.

– Jag skulle köra snällt egentligen, men när jag kom tillledningen var det bara att fortsätta, sade Brunlöf.

Först målfotoseger med Björlifant, sedan galopperade PaveFaks i ledningen i sista kurvan. Till slut lyckades det i alla fall för UlfEriksson som ledde runt om med 23-oddsaren Nordmärta.

Mer läsning

Annons