Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfavoriten Nuncio vann efter uppvisning på Bollnästravet: "Otrolig harmoni"

Stefan Melanders Nuncio gjorde spännande comeback under torsdagskvällen och gjorde ingen besviken, inte minst Stefan själv, när hästen joggade hem loppet på 1.11,6a/1 640 meter, via 1.12,0 sista tusen och snabb avslutning.

Annons

– Nej, det var en otrolig harmoni i hästen och jag troratt han tyckte det var roligt att tävla igen, sade ”Tarzan” Melander.

– Uppvärmingen i dag var bland de bästa jag känt honom, fortsatte Stefan som funderar vidare över hästens närmaste framtid. Siktet är annars inställt på Prix d’ Amerique 2018.

– Det skulle vara bra om det fanns några snabblopp, men det finns det ju knappt numera, nu går de på lördagarna.

Stefan Melander, ägaren till travhästen Nuncio och kusken Örjan Kihlström vann Elitloppet på Solvalla 2016.

I V64-inledningen blev det hemmaseger genom Lars-Göran Rewelj-tränade Celeber som ledde från start till mål för Ulf Eriksson.

– Han var fantastiskt fin, berömde Ulf.

– Han kom från seger och var bra idag också, fortsatte Ulf som dessutom vann utanför V64 med Caroline Holm-tränade B. W. Mimmi.

– Springa kan hon, men hon måste lugna ned sig för att kunna klättra i klasserna, sade Ulf.

I montéloppet blev det en uppvisning av favoriten Emil Tuffing, tränad av Anders Djuse, som vann från ledningen för Sofia Adolfsson.

– Jag var tvungen att trycka iväg honom från start och då blir man lite orolig, men han var väldigt ärlig och fin, tyckte Sofia.

Även i kallblodsloppet blev det favoritseger då Jorma Kontio vann från utvändigt ledaren med norske gästen Stram Vaier.

– Han var jättefin och pullade i mål med krafter kvar, sade Kontio.

Finalen av Anders Kihlströms Minne med 100 000 kronor i förstapris, vanns på ett övertygade sätt av Troels Andersen-tränade Unexpected, för kvällen körd av Torbjörn Jansson. Segertiden blev 1.15,1/2 160 meter.

– Han var lite stökig före men lugn och fin i själva loppet, sade Torbjörn Jansson som avgjorde via tredjespår sista 700 meterna.

Jansson tog senare även en tränarseger då han med favoriten Bon Ego vann ett treåringslopp för ston från andra ytter.

Peter G Norman har ett stall i storform och avrundade på V64 med Pastell Tilly som satt mitt i fältet och avgjorde lätt i ett lopp som gick lite för fort för täthästarna halvvarvet.

– Hon är vass när hon får sådana här lopp, sade Peter som dessutom rundade till seger med Kavata Käll i ett lopp innan V64.

– Det är en väldigt fin häst som var sjuk hela sommaren, sade Peter efter treåringens andra raka seger.

I Jenny R.G.s Minne, ingående i Dubbel Cupen blev det hemmaseger genom Alfie och Lars-Erik Karlsson sedan storfavoriten Mofaksan galopperat i sista kurvan.

– Hon är grym och har varit bra hela året, sade Lars-Erik efter segern på 1.25,0/2 160 meter.

Mer läsning

Annons