Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Skoglunds Artig R.B. fortsätter att imponera: "Hästen har blivit 50 meter bättre"

Fyra raka segrar.
Nu siktar Robert Skoglund högt med Artig R.B.
– Årets stora mål är Derbyt, sa Skoglund.

Annons

Fyraåringarnas största lopp – Derbyt – avgörs i slutet av augusti i Östersund, men redan efter fredagens seger på Bollnästravet började Robert Skoglund blicka mot Jämtland.

– Hästen har blivit 50 meter bättre i vinter och allting ser väldigt bra ut, sa Skoglund i segerintervjun.

Bollnästränaren med bas på Runemo Gård körde ett perfekt lopp med Artig R.B. och efter en tät slutstrid avgjorde han till sin fördel mot stallkamraten Wild Fakson. Artig R.B. är nu klar för finalen av Sleipner Cup som lockar med 150 000 kronor i förstapris och körs på Romme i början av juni.

– Jag vet inte riktigt hur vi lägger upp matchningen fram till dess, men tanken är att tävla och träna på som vanligt, sa Skoglund.

Totalt hade Robert fyra hästar med i loppet, men för Wild Isak och Wilda Brittis slutade kvällen med galopp. I stallet finns ytterligare två kandidater till Derbyt – Myrsjös Svart Magi och Ängsrappen.

– Jag har angenäma problem och det kommer bli svårt att välja vilken jag ska köra även om det är några av dom som jag äger själv just nu, sa Skoglund.

Artig R.B. fick efter segern i lopp tre på Bollnästravet också ta emot hemmabanans pris som Månadens Häst för februari.

– De ringde på lunchen och frågade om jag kunde komma direkt efter lopp ett, men jag tyckte det var onödigt att komma till vinnarcirkeln två gånger, sa Skoglund självsäkert.

Hemmatränarna levererade ytterligare två vinnare inom V64-spelet då Krister Jakobssons Claude Guegan och Micael Brobergs Spitcam Jubb också nådde mållinjen först.

Publiken på Bollnästravet fick också njuta av norska kallblodsfenomenet Tekno Odin som tillsammans med Ulf Ohlsson vann på 1.24,1a/2 140 meter

– Det är sådana här uppsittningar som förgyller min vardag och jag måste säga att Tekno Odin ger mig rysningar. Jag skulle bli förvånad om inte hästen matchas mot Elitkampen på Solvalla, sa Ohlsson.

Dubble Elitloppsdeltagaren Shaq Is Back kom, sågs och segrade också under kvällen. Jennifer Persson spårade varje meter av montéloppet och Daniel Redéns nioåring vann på 1.12,5a/1 640 meter.

– Jag är oerhört tacksam att jag fick chansen att rida Shaq Is Back och skulle det bli aktuellt med montéeliten på Solvalla sista helgen i maj tackar jag naturligtvis inte nej, sa Jennifer.

LÄS MER: Ridtjejen träffade kärleken och sadlade om till trav – nu drar de in miljoner tillsammans

Mer läsning

Annons