Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reiser äntligen tillbaka i vinnarcirkeln

/

205 lopp utan seger som kusk.
På Hagmyren vann Joakim Reiser, Järvsö, äntligen igen.
– Otroligt roligt, sa Jocke.

Annons

Den 2 maj på Hagmyren 2010 vann Joakim Reiser lopp tre på Hagmyren med Klack Odin, men den triumfen följdes av en lång segertorka.

Fem år senare var det dock dags igen för Järvsösonen att vinna lopp igen då han satte dit Silver Stjärna.

– Haha, jag vet faktiskt inte när jag vann lopp senast. Men det har du säkert koll på?, sa Reiser på stallbacken efter loppet.

Bollnäsamatören hade dock en bra förklaring till varför kusksegrarna uteblivit.

– När jag kör våra hästar handlar det om att de ska få snälla lopp. När det är mer allvar brukar vi använda oss av andra kuskar, sa Reiser som driver träningsrörelse tillsammans med sambon Jessica Olsson.

Silver Stjärna serverade Jocke ett perfekt lopp i andra par utvändigt och efter att attacken satts in på den sista bortre långsidan var det spel mot ett mål.

– Jag kände direkt att det skulle gå vägen då, men jag ryckte ändå tussarna för att vara på den säkra sidan. Det var i alla fall otroligt roligt att vinna och speciellt för den här hästen som inte alls fått den utdelning som vi hade hoppats på när säsongen började, sa Reiser.

Lika länge hade inte Emelie Mood väntat då hon satte dit Lotus Celebrity efter ett lopp utvändigt om ledaren, men det var i alla fall 24-åringens första årsseger som kusk då hon vann med hästen som tränas av syrran Jennie.

– Jag hade fått veta att det inte var hans melodi att gå i dödens, men det fungerade bra idag i alla fall, sa Emelie.

Ove Berglin är mer segervan och han var ensam bland kuskarna under fredagskvällen att ta en dubbelseger. Hagmyrenamatören satte först dit Troll Jana Tabac åt Bollnästränaren Jan-Olov Åberg.

– Hon har mycket spring i benen, sa Berglin.

Han vann sedan också med Cali Moa som fixade Jan-Olov Perssons 1995:e tränarseger.

– Hästen kämpade bra hela vägen in i mål och visst får jag hålla med om att det gått bra i år, sa Berglin som redan vunnit lika många lopp under 2015 som han gjorde under hela fjolåret.

Hälsingeseger ordnade också Thomas Lönn med sin egentränade Lady Victory.

Mer läsning

Annons