Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson tog hem Kriteriestoet – trots en uggla i mossen

"Kallblodskungen" Jan-Olov Persson från Hagmyren tog tränarsegern i Kriteriestoet med Uggla i Mossen. I den öppna klassen fick hans Tand Kraft dock nöja sig med andrapriset.

Annons

Jan-Olov Persson hade kvalat in hela åtta hästar till kriteriefinalerna på Dannero.

I stouppgörelsen, med 350 000 kronor i förstapris, blev det också Persson för hela slanten. Hans duo Sirifaxa och Uggla i Mossen satt i ledningen respektive först utvändigt, och det blev en tuff duell upploppet ned.

Till slut var det Uggla i Mossen med stjärnkusken Örjan Kihlström som sträckte på benen och kopplade segergreppet trots en tuff utvändig resa. Segertiden blev 29,9/2140a.

– Jag kände att jag hade en del krafter kvar i hästen, men så värst säker var jag inte, säger Örjan Kihlström, samtidigt som tränaren Jan-Olov Persson gratulerade ägarna med Magareta Wallenius-Kleberg från Menhammar Stuteri i spetsen.

Uggla i Mossen och Örjan Kihlström, utvändigt med nummer 2, avgör i Kriteriestoet för kallblod på Dannero.

Tränare Jan-Olov Persson själv hade inte mycket att klaga på – inte ens att han stod på sidan.

– Det var en härlig seger. Och det är ju rätt så säkra killar som kör ändå, sa Persson angående att Kihlström och Ulf Ohlsson styrde hans hästar.

Däremot fick Jan-Olov Persson nöja sig med andrapriset värt 300 000 kronor i den öppna klassen. Han körde själv storfavoriten Tand Kraft, obesegrad efter sju starter i karriären, men nu kom första nederlaget.

När Tand Kraft hade tagit sig till ledningen efter ett knappt varv snubblade hästen till och galopperade. Nu blev det istället andrapriset bakom Sjö Vinn med Öystein Tjomsland, som vann.

Utdelningen på V75 blev över 3,2 miljoner och det mycket tack vare en Bollnäshäst. Hot Point, tränad av amatören Petra Björkman och körd av Rikard N Skoglund, skrällde rejält i den andra avdelningen och hade bara en procent av V75-strecken i avdelningen.

Mer läsning

Annons