Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson ramade in lunchen på Bollnästravet med dubbla segrar

/

Jan-Olov Persson ramade in V4-omgången på Bollnästravet.
Juni Goggen och W.A. Mozart var Hagmyrentränarens segervapen.

Annons

Juni Goggen hade inte vunnit lopp sedan i mars förra året, men det syntes redan i defileringen att den femåriga valacken var mer laddad än vanligt.

– Han var riktigt taggad och det var nära att han flyttade på startbilen när vi kom upp till vingen, sa Jan-Olov Persson.

Hagmyrenekipaget hittade tidigt till ledningen och via jämnt 1.26-tempo det första varvet höll Juni Goggen i en långsam avslutning enkelt undan för karriärens andra seger.

– Det var positivt att hästen tog i hela vägen i dag. Det har han inte gjort tidigare, sa Persson sedan han för första gången som kusk fått vända upp som en vinnare bakom Juni Goggen då Wiktor Kylin-Blom fixade hästens första seger i karriären.

Noterbart var att Perssons andra häst i loppet – Järvsö Magda – efter ett starkt slutvarv slutade tvåa för Ulf Ohlsson.

Jan-Olov har också fått ett fin start på 2016 och femte segern hittills under året fixade W.A.Mozart en dryg timme efter Juni Goggen. Gemensam nämnare för de båda vinnarna var, förutom tränare och kusk, att det handlade om tidig ledning med laddade hästar.

– W.A.Mozart blev lite väl taggad efter materialfelet på en konkurrent och omstarten, vilket gjorde att jag mest var passagerare de första 500 meterna, sa Persson.

Hagmyrentränarens båda vinnare belönades med 25 000 kronor vardera och för W.A.Mozarts del har det blivit sju segrar på tolv starter sedan han gjorde debut för Persson i somras.

– Jag vet inte om det blir V75 i nästa start, men annars finns det fina lopp i Dubbelcupen också, sa Persson angående framtida matchning.

Hemmatränarna höll sig också väl framme under tävlingsdagen i Bollnäs då de noterades för två stycken segrar.

Jan-Olov Åberg var först ut då Sundbo Tibast sträckte på sig ärligt den sista biten sedan ekipaget övertagit ledningen 1 300 meter kvar.

– Hästen fick kämpa lite och var lite trög i ledningen, men kändes i alla fall bra hela vägen och det var roligt med en seger. Nu är vi på rätt väg igen, sa Åberg.

Hans kollega på Bollnästravet, Claes Liljeqvist, kunde när 2015 summerades konstatera att det bara blev en seger, men bara 18 dagar in på 2016 fixade Spero Ducere årets första vinst. Rikard N Skoglund satt bakom den fyraåriga hingsten.

– Det var en väldigt fin häst som jag sett tidigare från sidan och sedan Claes tog över träningen är hästen mycket lugnare och finare också.

Rikard har sin bror Robert i Alfta och gav i segerintervjun en vink om att han också inom en snar framtid kommer att leta sig från Östersund till trakterna runt Bollnäs.

– Jag är på väg att söka mig söderut och söker fler uppsittningar i området, sa Rikard i ett försök att marknadsföra sig själv.

Mer läsning

Annons