Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt dödsfall inom travsporten

En ny dödsolycka inom travsporten inträffade igen under tisdagskvällen.
V 64–omgången på Jägersro fick en tragisk inledning då hästen Chocolate Day dog under loppet.
– Det är så tråkigt när det inträffar, man blir helt tom. Man har blivit av med en kompis, säger tränaren Lars I Nilsson tilll sportexpressen.se.

Annons

Kusken André Ekelundh ska redan efter några hundra meter märkt att allt inte stod rätt till enligt Lars I Nilsson. Hästen bröt sedan ut och föll ihop.

– Hästen låg på lite i loppet och efter 700-800 meter märkte kusken att det inte stod rätt till. Då bröt hästen ut och så stupade han där.

– Redan när kusken, som trillade av vagnen, kom upp bredvid så fick han ingen kontakt med hästen. Han var död redan när han låg där. Vad som hände och när, det vet man inte, men han slapp lida i alla fall, berättade Lars I Nilsson vidare för Sporftexpressen.se.

Den här otäcka incidenten hände alltså bara ett dygn efter dödsfallet på Östersundstravet.

Det femte på kort tid inom svensk travsport.

Först störtade förre Bergsåkerstränaren Rikard N Skoglunds L´amour mot sin död på Dannero. Dagarna senare kraschade Champ Boko med Bergsåkerskusken Jonas Martinsson i sulkyn på Hagmyren. Och en knapp månad senare fick Delvinator avlivas efter att ha skenat och forcerat stallgrinden på Romme.

I måndags kom ytterligare ett dödsfall när Jan-Olov Perssons Bandit segnade ner efter målgång i den första V4-avdelningen på Östersundstravet.

Och nu alltså avled en femte häst på Jägersotravet.

Enligt Jägersros banveterinär Claes Nydahl är det troligtvis stora kroppspulsådern som brustit.

– När jag kommer fram är hästen redan död. Orsaken är troligtvis att stora kroppspulsåldern brustit och han förblött invärtes, det blödde kraftigt ur näsan. Jag kan säga att hästen inte lidit, han dog ögonblickligen i full verksamhet, säger Nydahl till Jägersros hemsida.

Kusken André Ekelundh som satt upp bakom Chocolate Day klarade sig utan skador.

Läs också: Favorithästen Bandit avled segnade ned efter målgång på måndagen

Läs också: Fyra dödsfall på kort tid: "Kan konstateras slumpmässigt"

Mer läsning

Annons