Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingen vann direkt

/

Han har varit Hagmyrentränare en vecka.
Vid torsdagens lunchtävlingar vann Thomas L Larsson lopp på sin nya hemmabana.
– Jag har inte vunnit lopp på tio år så det här var otroligt skönt, sa Thomas.

Annons

Thomas L Larsson flyttade till Hälsingland och blev inneboende hos sin bror Tommy Larsson, Bollnäs, redan förra sommaren. 52-åringen har varit proffstränare under många år med licens på först Solvalla och de senaste åren i Eskilstuna.

– Jag skiljde mig förra året och visste inte riktigt var jag skulle ta vägen då, men för ett tag sedan fick jag nys om att Mathias Andersson (amatörtränare på Hagmyren) skulle gå proffstränarkursen på Wången. Jag hörde av mig till Mathias och hjälper sedan ett tag tillbaka till i hans stall tre dagar i veckan, sa Thomas.

Han har under hela tiden haft kvar sina hästar i Södertälje och kommer också ha en filial där i fortsättningen, men i mitten av förra veckan flyttade han sin tränarlicens till Hagmyren.

Vid torsdagens lunchtävlingar var det första gången Thomas hade starthäst på sin nya hemmabana och det blev succé direkt då han fick segerdefilera med Catch The Cash. En häst som efter tre segrar i inledningen av karriären mest ägnat sig åt galopp.

– Jag hade egentligen slutat köra lopp, men eftersom hon aldrig gick felfritt vill jag prova att köra själv och sedan dess har hon skött sig bättre.

På Hagmyren handlade det om årets första seger för Catch the Cash, men för Thomas del handlade det om första kusksegern på tio år, vilket firades med rejäl segergest då mållinjen nåddes.

– Det var otroligt skönt att få vinna lopp igen och att få en bra start när man är ny på en bana brukar underlätta en del.

I dag hyr proffstränaren fem boxar i samma stall som Mathias Andersson och det är ungefär på den nivån han vill ligga när det gäller antalet hästar i framtiden.

– Jag kommer bra överens med Mathias och kommer fortsätta jobba med han i minst samma utsträckning som tidigare.

Första segern som tränare på nio år handlade om för Bo Jonsson, Forsa, när Kaj Widell körde Grid Girl till seger i comebackloppet.

Tävlingsdagen på Hagmyren innehöll också två Bollnässegrar då Peder Gustafssons Oakman´s Chatelane för andra starten i rad spårade hela vägen och Lina Sjöbergs Stiernhööks Spirit hade i sitt lopp det bästa spurtkrutet för Peter M Andersson.

Mer läsning

Annons