Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya segrar för Oskar Kylin-Blom på Hagmyrens breddtrav: "Prickade starten perfekt"

På fredagskvällen tog han en dubbel i Bollnäs. Vid lördagens breddtrav satte Oskar Kylin-Blom dit Claes Liljeqvist-tränade Spero Vincero.

Annons

Spero Vincere kom närmast från en start i Norrlands Grand Prix på Bergsåker och den genomköraren hade uppenbarligen gjort 4-åringen gott för nu ledde han från start till mål.

– Claes hälsade bara en sak och det var att trots att han är stor så är han startsnabb och jag prickade starten perfekt, sade Oskar.

Han fick sedan hållas i jämn 1.17-fart och svarade säkert ut favoriten Tim Frontline via 15,2 sista 800 meterna.

Bra gick det även förAndreas Pettersson i V5-finalen som han vann med Ringo Tabac trots ett tufft upplägg utvändigt ledaren.

Hästen gjorde första starten sedan mars och hade inte segrat sedan säsongen 2012.

– Vi har lagt omträningen helt och hade sparat så att han kunde gå barfota runt om, förklarade Andreas segern med 25-oddsaren.

V5-omgången inleddes av Titan Tabac somtog första årssegern för Håkan Wallberg efter att ha övertagit ledningen 700 meter från mål.

– Det löste sig bra, jag körde till lite på lången och hästen var jättefin idag, menade HåkanWallberg.

Därefter skrällde dettill lite genom Cool Pleasure och Jonas Martinsson, som från andra ytteravgjorde enkelt i ett lopp som kördes i tufft tempo. Segertiden blev 1.15,3/2140 meter.

– Vi var lite osäkra efter galoppen i förra starten, men nu fick han lätta aluminiumskor fram och dågick det bra, sade ägaren och tränaren Jeanette Andersson.

Rauno Pöllänen kör med flyt för dagen och vann med Markus Pihlström-tränade Bone Machine. Efter en lugn start körde han till och fick överta ledningen 1 500 kvar.

– Jag var inte säker på att få överta, men provade i alla fall, sade Rauno som till slut vann smått överlägset på 1.15.5/2 140 meter.

– Det går otroligt bra just nu, tillade Rauno efter sin andra dagsseger och nittonde totalt. Han hade nämligen redan avslutat V4-omgången med Odessa Face, tränad av Mikael M Andersson.

– Det löste sig braunder vägen och när jag pratade med Micke innan loppet sade han att det fanns fart i henne, sade Rauno.

Valnes Felicia inledde på V4 tillsammans med Ove Berglin. Trots utvändigt ledaren klev hon ifrån och avgjorde lätt på 1.18,7/2 140 meter.

– Det är en bra häst och nu hoppas vi att det fortsätter så här, sade ägaren och tränaren IngemarAlin efter 5-åringens första seger.

Favoritseger även i V4-2 där Jo Sefin ledde hela vägen för Martin P Djuse och tog andra rakasegern.

– Barfota runt och och helstängt, dessutom fick hon gå ett tufft lopp i derbyuttagningarna i Östersundför tre starter sedan, förklarar Martin utvecklingen för 4-åringen som tränas av Bergsåkersamatören Krister Wiklund.

I montéloppet överraskade Sir Filip i sin debut i disciplinen med att avgöra kort före mål tillsammans med Johanna Stark.

– Jag hade förväntat mig att han skulle fungera bra i monté, sade ägaren och tränaren Gun-Marie Svensson.

Mer läsning

Annons