Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda Persson svarar sina tvivlare: "Jag har tillräcklig kontroll"

/

Bland hundratals positiva kommentarer efter Matilda Perssons debut har hon också fått utstå några kritiska röster. Nu svarar Matilda sina tvivlare.
– Jag vill köra och utvecklas som kusk. Sen får de tycka vad de vill, de som tycker att handikappet är störande.

Annons

TV: Se Matilda Perssons historiska debutlopp här

Dagen efter Matilda Perssons debut, som Sveriges första travkusk i rullstol, har hon hunnit smälta och analysera loppet.

Efter en bra start hamnade Persson och hästen L.H Adventure i ett svårt tredjespår och gick till slut i mål som sista ekipage i loppet.

– Vi hamnade fel ute i tredjespår, det var det som blev dumt. Jag skulle ha backat, men just då kändes det som att hon skulle klara av att ligga där ute och att vi skulle få en lucka. Men det blev aldrig någon lucka, så det var en miss av mig. Men det är första loppet, så man får kanske tabba sig lite.

TV: Travprofiler om Matildas bedrift: "Jag är mäkta imponerad"

Efter loppet har grattishälsningarna till Matilda strömmat in, men bland alla positiva kommentarer har det även funnits några kritiska röster.

– Jag har fått jättemycket positivt. Sen är det några som tycker att jag inte har något på en travbana att göra, berättar Matilda.

– Om man kollar olika facebookgrupper finns det några gubbar som tycker att jag inte ska köra för att det är en säkerhetsrisk när jag sitter i rullstol. Det handlar kanske om två eller tre kommentarer bland hur många hundra som helst som säger att det är bra. Det är egentligen inget att haka upp sig på, men det är klart att man blir irriterad.

TV: Matilda Persson efter debuten: "Jag är jättenöjd med hästen"

19-åriga Matilda Persson har tidigare både tränat och tävlat med ponny och har sedan i januari i år licens för stor häst.

– Jag skulle inte ha fått licensen om jag inte hade känt att jag klarar av det eller om inte ST kände att det gick, så det är inget snack om saken. Men det är alltid någon som ska kommentera något, säger Matilda.

Trots att de negativa kommentarerna gjort Matilda irriterad är det inget som påverkar henne så mycket att hon skulle tveka inför framtida starter.

– Nej, absolut inte. Jag känner att jag har tillräcklig kontroll för att vara där. Jag kommer absolut att fortsätta köra. Jag vill köra och utvecklas som kusk, sen får de tycka som de vill, de som tycker att handikappet är störande.

– Jag har fått så himla mycket positiv respons, så det känns bra ändå.

TV: Matildas mamma efter loppet: "Jag är oerhört lättad och glad"

Efter debuten på Gävletravet tror hon att nästa start kommer att kännas annorlunda.

– Jag tror att det kommer vara nervöst nästa gång också, men att jag kommer kunna fokusera mer på själva loppet och starten då.

När nästa start blir är fortfarande inte bestämt. Matilda Persson ska först låta hästen L.H Adventure, som inte startat på ett halvår innan gårdagens lopp, ta sin tid efter gårdagens lopp.

– Jag tänkte att hon ska få återhämta sig, sen ska jag känna mig för lite, säger Matilda Persson.

Mer läsning

Annons