Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda Persson gör sitt första lopp i Gävle på måndag: "Så himla nervöst"

/

På måndag är det dags. Matilda Persson gör sitt första tävlingslopp med stor häst på Gävletravet.
– Jag har kört hur många ponnylopp som helst och då har jag inte varit ett dugg nervös, men nu var det redan två veckor innan vi anmälde jag kände "oj, nu är det snart lopp", säger Persson inför första starten.

Annons

Hon är uppskriven för det första loppet på Gävletravet på måndag med L.H Adventure. Den slutgiltiga listan kommer ut under eftermiddagen.

– Det känns mest nervöst just nu. Det ska bli jätteroligt att vara med och göra första loppet, men det är lite pirrigt, minst sagt, säger Persson, som tänker att det vore konstigt om hon inte var nervös.

– Det måste man få vara. Annars är det ingen grej med det. Men det har varit så himla nervöst.

TV: Dokumentär om Sveriges första rullstolsburna travtränare

– Jag har kört hur många ponnylopp som helst och då har jag inte varit ett dugg nervös, men nu var det redan två veckor innan vi anmälde som jag kände "oj, nu är det snart lopp".

Se del 1: I sulkyn är alla lika: "Det är en otrolig frihet att sitta där i vagnen"

Efter vår minidokumentär har Matilda Persson fått nationell uppmärksamhet och hon känner att många har ögonen på henne.

Hur har uppmärksamheten påverkat dig?

– Gjort mig mer nervös, tror jag. Det känns som att det är många som tittar på en.

Hon berättar samtidigt att hon känner ett stort stöd och att hon inte känner någon press på sig från varken sig själv eller andra.

Se del 2: Matilda inför sitt första lopp: "Vi kommer inte starta för att vinna utan för att ta oss runt"

– Det har blivit större uppståndelse än vad jag kunnat räkna med. Det är så många som hört av sig och så många som hejat på. Det känns som att jag har en hejarklack.

– Jag känner att jag inte kan ha några krav på mig. Det är mitt första lopp och första gången hästen startar sedan i augusti. Jag känner inte att det finns några krav på varken mig eller hästen. Tar vi oss runt utan att ha gjort bort oss är jag nöjd. Det är inte så att vi går ut för att vinna.

Förberedelserna fram till på måndag kommer rulla på som vanligt med träning. Fokus på plats blir att få hästen att känna sig lugn.

Läs också: Rullstolsburna Matilda från Njutånger har fått sin travlicens – först i Sverige

– Hon har varit lite startgallopbenägen så det är mest att hålla henne lugn och se till att hon gör sitt bästa. Hon har gått väldigt bra från start i de senaste loppen, men när hon inte startat på ett tag brukar hon bli så att hon gärna vill ta startgallop, så det är det vi ska försöka undvika.

Bonusmaterial: Matilda om ponnyn Bella: "Hon har varit guld för mig"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons