Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlström om världsrekordet: "Helt sagolikt"

/

Nytt världsrekord!
Delicious U.S. vann på 1.08,6a/1 640 meter under Bollnästravets jubileumskväll med hemmasonen Örjan Kihlström i sulkyn.
– Helt sagolikt, sa Örjan.

Annons

1 857 personer i publiken på Bollnästravet såg Delicious U.S. slå nytt världsrekord för ston på tusenmeters bana.

– Jag bara skakar. Nu ska jag bygga ett slott åt henne hemma på gården. Det lovar jag, sa det sexåriga stoets tränare Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Delicious U.S. raderade ut Victory is Comings 1.09,0 ur historieböckerna när hon putsade rekordet med fyra tiondelar.

– Jag skickade ett sms för några dagar sedan till Örjan och sa att nu rycker vi skorna och siktar på att slå världsrekordet, sa en rörd Redén i vinnarcirkeln.

När Örjan Kihlström kom tillbaka efter värmningen med Delicious U.S. frågade Bollnässonen Redén om det fortfarande var aktuellt att köra för världsrekordet.

– Då började jag bli nervös och tänkte nästan backa, men sa okej; let them go!

I loppet valde Örjan Kihlström ett offensivt upplägg och efter ett lopp utvändigt om ledande Alvena Pele tog Delicious U.S. över kommandot halvvarvet kvar. Hon stack sedan undan till överlägsen seger i en visslande avslutning och Örjan Kihlström som normalt sett är en sansad man tog till stora ord i vinnarcirkeln.

– Det var en upplevelse att få köra henne i dag och prestationen var ruggig. Det var också full fart över mållinjen, vilket var det som imponerade mest på mig, sa Kihlström.

Daniel Redén älskar verkligen Delicious U.S. och Solvallatränaren kunde nästan inte sluta prata om sin stjärna.

– Jag är så otroligt imponerad av henne och det här kommer att ta många dagar för mig att smälta, sa Redén.

Godbitarna avlöste annars varandra under Bollnästravets jubileumskväll och förutom Delicious U.S. världsrekord stack två svenska rekord ut.

Först ut var ett av världens bästa kallblod – Tekno Odin – som svarade för en mäktig uppvisning med sin tränare Öystein Tjomsland i sulkyn. Ekipaget svepte till ledningen på den sista bortre långsidan och på upploppet kunde den sjuåriga hingsten njuta av publikens spontana applåder.

– Jag tror aldrig att Tekno Odin varit bättre och trots ett inte helt optimalt lopp vann han på en topptid med sparade krafter kvar. Jag fick verkligen anstränga mig för att få stopp på hästen efter mållinjen, sa Tjomsland på stallbacken efter loppet.

Tekno Odin vann på 1.20,4a/2 140 meter, vilket är nytt svenskt rekord för utländskfödda äldre hingstar och valacker.

Nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker slog Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen efter en härlig duell med stallkamraten Järvsö Tore. Ulf Ohlssons styrning vann på 1.24,9/2 180 meter.

– Det var riktig fight hela upploppet ned och Persson (Jan-Olov med Järvsö Tore) var förbi en kort bit, men min häst kontrade och det var verkligen två fina prestationer, sa Ohlsson.

I nyinstiftade Jennifer Tillmans utmaning fastnade huvudrollsinnehavaren i trötta ryggar med sin styrning Noblesse d´Inverne. I stället blev det hemmaseger genom Magnus Träffs Sugar Daddy som svarade för en imponerande insats från ledningen för Kajsa Frick.

– Hästen svarade otroligt bra hela vägen och det ser roligt ut inför framtiden, sa Träff.

Mer läsning

Annons