Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö Tore vann Prinsessans Pokal

/
  • Järvsö Tore och Jan-Olov Persson vann Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnästravet på tisdagen.
  • Tummen upp från Jan-Olov Persson.
  • Månprinsen A.M. och Gunnar Melander vann Sleipners Elitlopp - Järvsöfaks i V64-4.

Jan-Olov Persson vann Bollnästravets största lopp med Järvsö Tore.
I vinnarcirkeln kunde Hagmyrentränaren inte hålla känslorna tillbaka.
– Det är de här segrarna man jobbar för varje dag, sa Persson.

Annons

Jan-Olov Persson hade med sina fyra hästar i årets upplaga av Prinsessan Madeleines Pokal halva startfältet. Han valde själv att köra Järvsö Tore som inledde karriären med sju raka segrar, men den fyraåriga hingsten kom till start med tre galopper på de fyra senaste starterna.

– Nu bestämde jag mig för att ändra i rutinerna och värmde därför Järvsö Tore ganska mycket i dag. Vi var också med i bilprovstarten innan tävlingarna, sa Persson.

Han placerade sedan sin häst i andra par utvändigt och när attacken sattes in 550 meter från mål fick Horgen Tore-sonen göra grovjobbet som första häst i tredjespår. In på upploppet visade Järvsö Tore otroligt fint löphuvud då han enkelt kopplade segergreppet på sina invändiga stallkamrater Kalle Växus och Smedsbo Faksen. Järvsö Tore vann på 1.23,3a/1 640 meter.

– Jag visste också att vi hade en snabb häst med i rygg (Torpa Nicklas), men Tore svarade ärligt till slut utan att jag behövde påminna honom, sa Persson.

Segern i Bollnästravets största lopp för året var värd 150 000 kronor och Prinsessan Madeleines Pokal blev också ordentlig storslam för Hagmyrentränaren. Smedsbo Faksen, Kalle Växus och Vestpol Gladiator slutade trea, fyra respektive femma i loppet och totalt sprang Perssons hästar in 217 500 kronor.

– Det löste sig väldigt fint för mina hästar i loppet och de gick också bra allihopa. Det här betyder mycket för mig, sa Persson som inte kunde hålla tårarna tillbaka i vinnarcirkeln.

Jan-Olov har vunnit Prinsessan Madeleines Pokal fyra gånger tidigare som tränare och äger Järvsö Tore gör Ola Bergström som har sina rötter i Hudiksvall.

– Det är tack vare Jan-Olov som jag börjat satsa på kallblod och det här är en av mina större segrar som hästägare, sa Bergström.

Kvällens stora behållning tillika dragplåster var annars Månprinsen A.M. och Gunnar Melanders stora stjärna gjorde ingen besviken då han vann Sleipners Elitlopp på nya banrekordet 1.19,8a/1 640 meter.

– Det är en fantastisk häst, sa Melander.

Trav Gävleborgs sportchef Mathias Gustafsson var mer än nöjd med Sleipnerdagarna som lockade över 5 000 personer.

– Fantastisk travsport i kombination med bra väder gjorde arrangemanget till en succé, sa Gustafsson.

Mer läsning

Annons