Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Ove Olsen tillbaka i Hudiksvall efter drömjobbet: "Jag börjar om på noll igen"

/
  • Jan Ove Olsen har lämnat drömjobbet hos Stall Zet efter fem månader.

Jan Ove Olsen fick drömjobbet hos Stall Zet och Daniel Redén.
Fem månader senare är norrmannen tillbaka i Hudiksvall.
– Jag hade ångest varje gång det var dags att åka tillbaka, säger Olsen.

Annons

Jan Ove Olsen lämnade i somras efter sex år Jan-Olov Persson och Hagmyren för Daniel Redén och Solvalla.

– Jag är jäkligt stolt och smickrad, det är inget dåligt stall om man säger så. Jag skulle säga att det är ett av Europas mest intressanta travstall, sa Olsen i juli några dagar innan han började sitt jobb som försteman i Stall Zet.

Läs mer: Hagmyrenkusken flyttar och får toppjobb

I söndags gjorde 38-åringen sin sista arbetsdag på Furuby Gård mellan Enköping och Uppsala.

– Om sanningen ska fram så hade jag det nästan för bra. Jag försökte att hjälpa till lite här och lite där, men eftersom alla hästar har en egen skötare var det många eftermiddagar det inte fanns någonting för mig att göra, säger Olsen.

När han började hos Stall Zet var det högsäsong för travsporten och nästan varje kväll var det tävlingar någonstans i landet. Olsen fick bland annat uppleva Delicious U.S. slå dubbla världsrekord och Traveling Mans V75-seger på Hagmyren inför nästan 9 000 i publiken.

– Då rullade allting på och vi hade otroligt roligt tillsammans, men de senaste månaderna har jag tillbringat mycket tid ensam i min etta på gården.

Framför teven och med surfplattan i handen under de mörka novemberkvällarna började en längtan hem växa sig allt starkare.

Läs mer: Olsen tillbaka på hemmabanan direkt

– Det finns viktigare saker i livet än en bra lön och Hudiksvall är en fantastisk stad som betyder mycket för mig. Jag var ofta hemma i Hudik på helgerna och hade ångest varje gång det var dags att åka tillbaka.

Vad framtiden har att erbjuda Olsen står skrivet i stjärnorna.

– Just nu är jag på Hagmyren och visar upp mig, men efter årsskiftet kommer jag att plocka ut någon form av licens. Jag börjar om på noll igen, men hoppas kunna sko lite, köra snabbjobb och lopp åt de som vill ha min hjälp. Det kommer att bli ett annat levebröd än det traditionella.

Olsen berättar också att han varit kontakt med sin förre arbetsgivare Jan-Olov Persson och sedan har också Öystein Tjomsland hört av sig. Norrmannen som på kort tid etablerat en framgångsrik filial i Njurunda.

– Det är ingenting bestämt, men Öystein ringde i alla fall och visade intresse för mig, säger Olsen.

Utflykten till Stall Zet och Daniel Redén är definitivt ingenting han ångrar idag.

– Det var en riktigt rolig och lärorik tid. Jag har samlat på mig både kontakter och erfarenheter som jag förhoppningsvis kanske kan ha nytta av i framtiden.

Mer läsning

Annons