Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagmyrens V4 bjöd på dramatik

/

Sällan har en favoritbetonad V4-omgång innehållit så mycket dramatik som under årsfinalen på Hagmyren.

Annons

Det inleddes med en favoritseger genom Fräcke Vicke och Björn Karlsson. Men inte förrän efter en hel del dramatik då han galopperade från början och fick börja från kön och inte var först förrän på linjen.

– Hästen är under en enorm utveckling, menade Björn efter segern på 1.30,0a/2 640 meter.

Dramatiskt värre blev det även i V4-2 då favoriten Sally Steel galopperade kort efter start för Henrik Svensson. Precis som Fräcke Vicke kunde hon dock komma tillbaka och i allra sista stegen slå sig förbi ledande Toujours Vif för en lättad Henrik Svensson.

– Det har varit väldigt trögt sedan vi bytte hö för en månad sedan, men nu har vi fått ett nytt höparti och nu ser hästarna mycket bättre ut igen, förklarar Henrik en dryg månads segertorka för stallet.

Trea i loppet blev Rikstravet Gävleborgs Alfa Star S. som även han var med och kämpade om segern ändå in på linjen.

Ny dramatik blev det sedan i avslutningen där Aurelio Bob länge satt fastlåst i andra ytter för Samuel Rehn, men fick fritt när hästen i tredjespår galopperade och kunde avgöra efter en vass avslutning.

– Jag ville inte ge mig iväg redan 900 kvar och tyckte det skulle vara elakt mot hästen som gjort så få starter, sade Samuel Rehn.

– Sedan hade jag tur när Uffes häst galopperade, men han vill verkligen vinna, fortsatte Samuel efter 4-åringens tredje raka seger.

På V5 blev det lite mer överraskande vinnare och slog an tonen gjorde Peter M Andersson när han med Lina Sjöboms Jettison Rivner spurtade ned favoriten Laurentius Cavallo och vann på 1.14,5a/1 640 meter.

– Det var första gången jag körde hästen, men han kändes fin och vi fick luckan i utgången av sista sväng, sade Peter.

En olycka kommer sällan ensam. Efter ett totoavbrott på 45 minuter skedde en olycka i montéloppet där väntan på ambulans fördröjde tävlingarna med ytterligare en timme. Här verkar det finnas mycket som behöver göras bättre.

Den som drabbades var Emma Mattsson, som hela tiden var vid medvetande och hade rörlighet i både armar och ben, men fördes till sjukhus med smärtor i ryggen.

I montéloppet blev det sedan seger för montédebutanten Maple Hills Zico med Nathalie Bergström i sadeln. Den långa väntan gjorde favoriten Quantum Bond alldeles för het i ledningen.

Susanne H Osterling vann sedan ett treåringslopp för kallblod med Klara Pengar R.F. på 1.34,7. Favoriten Peppalma galopperade utvändigt på sista bortre, men gick bra till slut som tvåa.

Lars-Göran Söderberg körde resolut till ledningen med Stefan S Persson-tränade Livi Kingdom och svarade sedan på alla attacker till karriärens första seger.

Årets sista lopp på Hagmyren vanns av Bo Landgren och Lill Maja.

Mer läsning

Annons