Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla hemmasegrar på V65 i Bollnäs: "Jag behövde inte anstränga mig speciellt mycket"

Peter Eriksson ordnade en av två hemmasegrar på V65 när han vann med Åsa K Roséns Närbyflickan som samtidigt passade på att spräcka nollan i segerkolumnen.

Annons

– Jag varnade lite för den här, men det småstrulade hela vägen och jag trodde det skulle bli långt fram, menade Peter sedan hon fångat in ledande G.G.Lovisa kort före mål och vunnit på nya rekordet 1.30,2/2 160 meter.

Hemmaseger blev det även i Hästägarepriset för varmblod där Per Linderoth lotsade Krister Jakobsson-tränade Claude Guegan till segerfrån rygg på ledaren.

– Jag behövde inte anstränga mig speciellt mycket i det här loppet och att vi skulle få luckan förstod jag tidigt, menade Per efter segern med 16-oddsaren som vann på 1.14,3/2 160 meter.

Per vann dessutom utanför V65-spelet med egentränade Donners Am som avgjorde odriven efter en fin resa och tog första segern i tredje starten.

Segertiden blev 1.16,5/2 140 meter.

– Han är väldigt talangfull, men omogen och jag måste köra honom i ryggar för att lära honom, förklarade Per upplägget.

Travfest en soloig lördagkväll på Bollnästravet.

Ett amatörlopp inledde V65-spelet och där dominerade Nils Pihlström och Hot Pride från utvändigt ledaren sista varvet.

– Vi kom igenom bra och fick andra ytter, men det började gå sakta och det var en dålig ledare så jag gick fram, sade Pihlström. HotPride, som tränas av sonen Markus, vann på 1.15,2a/2 140 meter.

Det var frisk körning i ett sprinterlopp och det gynnade Kajsa Frick som låg långt bak tillsammans med Al´s Orlando Boy. Hon tvingades långt ut i sista sväng men hann ändå fram för att avgöra.

– Han hade en riktigt slutrökare, tillstod Kajsa som även fick avrunda kvällen genom en spetsseger med favoritspelade Whinny iP21-loppet.

Hemmaekipaget Peter Eriksson och Närbyflickan var vinnare på lördagkvällen.

Red Isak och Thomas B Nilsson körde sig tidigt tillledningen i nästa avdelning och kunde sedan hålla undan för favoriten MellbyCharmören som anslöt utvändigt knappa varvet kvar.

– Han sträckte på sig, menade Nilsson efter 4-åringensförsta årsseger.

Efter 350 meter hade Björs Viking från dubbla tillägghittat till ledningen för Peter Eriksson i Hästägarpriset för kallblod, men medi rygg fick han Minelli och när Ove A Lindqvist vred ut Östersundshästen påupploppet kunde denna avgöra säkert på 1.26,0/2 160 meter.

– Men jag var inte nöjd med henne idag då hon fuskade itravet och hon får nog uppsöka en veterinär, menade Lindqvist kritiskt.

Efter tre andraplatser var det äntligen dags för Uggla IMossen att få segerdefilera tillsammans med tränaren Jan-Olov Persson. DetSegerhuva-ägda stoet kunde överta ledningen vid ingången till sista sväng.

– Hon har gjort fantastiska lopp och gått 1.31-tider sådet var jätteskönt att hon fick vinna idag, menade Jan-Olov Persson.

I montéloppet höll ledande Sot och Nathalie Edqvist knapptmen säkert undan för Mys Elden och tog tredje raka segern i disciplinen, samtligatillsammans med 16-åriga Nathalie.

– Jag har hållit på sedan jag var pytteliten, men barahaft licens i några månader, berättade hon.

Mats Persson

Mer läsning

Annons