Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästränaren drar tillbaka polisanmälan: "Han har bett mig om ursäkt"

/

Travgalan slutade med polisanmälan.
Nu har Robert Skoglund lagt händelsen bakom sig.
– Han har bett mig om ursäkt, sa Skoglund efter skärtorsdagens seger med Åsarappen.

Annons

Den lokala travgalan i Bollnäs slutade med att Robert Skoglund polisanmälde en anställd på Bollnästravet för hot och ofredande.

– Han hotade mig till livet, hävdade Skoglund.

LÄS MER: Polisanmälan efter tumult på Travgalan

Efter ett möte på Bollnästravet har 25-åringen nu dragit tillbaka sin polisanmälan.

– Han har erkänt att det gick för långt, det blev fel den kvällen, och vi har lagt händelsen bakom oss, säger Skoglund.

Vid Bollnästravets lunchtävlingar under skärtorsdagen levererade Skoglund den mest imponerande vinnaren då han tillsammans med Åsarappen tog hem det första loppet.

– Det har bara strulat i tidigare regi, men jag har alltid känt att det funnits kapacitet i hästen, sa Skoglund.

LÄS MER: Träffade kärleken och sadlade om till trav

Roberts sambo Lina köpte Åsarappen från Norge i december och paret skickade direkt dit en veterinär som fick behandla hästen på plats.

– Åsarappen var sedan nästan helt okörbar när han kom till oss. Han sprang bara och galopperade hela tiden, var väldigt stressad och det kändes närmast hopplöst.

Åsarappen har tidigare tränats av både Erik Killingmo och Jomar Blekkan, två av Norges främsta tränare, och sjuåringen har samma mamma som miljonärerna Järvsörappen och Nordlirappen.

– Vi köpte hästen för den fina stammen och det känns givetvis bra att vi fått ordning på grejerna nu med tanke på att både Blekkan och Killingmo provat tidigare. Då måste vi göra någonting rätt i alla fall.

TV: Drömmer på derbyt

Åsarappen gjorde sin tredje start för Skoglund på skärtorsdagen och det syntes på styrningen att Bollnästränaren visste vad han hade framför sig. Åsarappen kördes offensivt och övertog ledningen varvet från mål för att sedan gå undan till enkel seger på 1.30,8/2 640 meter.

– Hästen slappnade av lite till slut, men jag är rätt säker på att han svarat om det kommit upp någon på utsidan. Det var perfekt att vi kunde gå i mål med lite krafter kvar.

Skoglunds stall hade ett riktigt fint 2015 med 1,5 miljoner kronor inkört och knappt tre månader hittills i år har gett drygt 300 000 kronor.

– Och då har vi inte plockat ut alla hästar heller ännu. Vi siktar på att köra in 2,5 miljoner kronor om det stämmer i alla stora lopp och hästarna får vara friska, sa Skoglund.

Mer läsning

Annons