Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäshäst satte nytt svenskt rekord

/

Robert Skoglunds B.W.Gullis vann under måndagen ett av uttagningsloppen till Kriteriestoet i överlägsen stil på det nya svenska rekordet 1.28,9a/2 140 meter.

Annons

Bollnäsekipaget ledde från start till mål.

– Jag försökte ta det lite lugnt, men hon var så överlägsen och jag försökte hålla i henne så gott jag kunde. Hon kan vara lite rullig första halvvarvet, men idag var hon riktigt fin, sade Robert Skoglund.

Finalen där 350 000 kronor väntar vinnaren avgörs den 8 augusti på Dannero och dit kvalade Robert också in B.W.Erstin som var sexa i sitt uttagningslopp. Jessica Olssons duo Klack Vilja och Klack Soja kommer tillsammans med Jan-Olov Åbergs Höstbolillemor också att försvara Bollnäs färger i finalen.

I hingstarna och valackernas uttagningslopp till Kriteriet handlade det mesta om Norge, men Hagmyrens Jan-Olov Persson kvalade in trion Järvsö Tor, Guli Rubin och Björlifant som alla var fyra i sina respektive försök.

Niclas Torstemos Pydin är också klar för finalen då han var trea i sitt uttagningslopp trots galopp och även här lyckades Robert Skoglund kvala in en finalist i form av Myrsjös Svart Magi. Hans kollega på Bollnästravet Tomas Pettersson fick också med en häst till Kriteriefinalen då hans Mitt Hjärtas Tango var trea i sitt uttagningslopp.

Mer läsning

Annons