Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsamatören agerade skrällkusk på hemmabanan: "Stack till och med nosen först"

Han är mest känd som mannen bakom sagohästen Stamping.
Vid Bollnästravets lunchtävlingar agerade hemmaamatören Fredrik Sikberg skrällkusk.
– Det löste sig helt perfekt, sa Sikberg efter segern med Alvena Urläcker.

Annons

54-åringen har de tre senaste åren kört drygt hundra lopp och av de tio segrarna han tagit under samma tidsperiod har åtta kommit med Stamping.

På Bollnästravet hade Sikberg en uppsittning, Marit Beckströms Alvena Urläcker, och den förvaltade hemmaamatören på bästa sätt. I ett lopp där flera hästar galopperade bort sina chanser från start hittade Sikberg fin position i andra par utvändigt.

– Men hästen kändes seg hela vägen, sa Sikberg.

Något som han märkte av redan i värmningen.

– Vi bestämde oss därför för att ge hästen ett snällt lopp, men nu löste det sig helt perfekt.

På upploppet kom nämligen luckan då den utvändiga hästen tröttnade och sista biten in mot mål närmade sig Alvena Urläcker ledande Turbo Gothia.

– Det bet inget vidare på en gång när jag lyfte ut hästen ett spår, men sedan stack han till och med nosen först, sa en märkbart förvånad Sikberg.

Spelarna var minst sagt lika förvånade och vinnaroddset blev drygt 66 gånger pengarna.

Ulf Ohlsson är flerfaldig kuskchampion på Bollnästravet och efter tre raka andraplatser med betrodda hästar satte Bergsåkerskusken dit M.J´s Tyson i måndagens sista lopp.

– Det är alltid surt när det är stolpe ut i loppen, men samtidigt kände jag inte vid någon av andraplatserna att jag kunde gjort någonting annorlunda. Det var i alla fall skönt att få sätta dit en vinnare till slut, sa Ohlsson.

Noterbart från Bollnästravets tävlingar var också att endast fyra system lyckades hitta alla vinnare på V4-spelet. Dessa belönades med drygt 400 000 kronor vardera.

Nästa tävlingsdag i Bollnäs är den 20 februari då banan arrangerar V75.

Mer läsning

Annons