Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båth dominerade på Bollnästravet – och satte nytt rekord

/

Erik Adielsson och Svante Båth dominerade söndagens tävlingar i Bollnäs.
Fyra segrar – samt ett banrekord blev duons facit.

Annons

De inledde med att sätta ett nytt banrekord för 2-åriga hingstar och valacker med Deimos Racing som vann på 1.15,1/1640 meter. Därefter blev det en dubbel inom V64 med Tricia och Viola innan man avslutade dagen bakom Operation Day Z.A.

Peter G Norman vann lopp för tredje dagen i rad när han följde upp lördagens V75-seger genom att vinna med Lemoncelli.

– Hästen känns bra för dagen och nu löste det sig också bra under vägen, menade Peter, som tvingades släppa ledningen och ett tag blev fast, men som kunde backa sig ut och vinna.

Talls Odin har en framgångsrik säsong bakom sig med hela tio segrar och nu kunde han vinna för Anders Wallin trots en galopp kort efter start.

– Han blev för ivrig, men sedan kunde vi glida ikapp och få en bra rygg i Monster Monsun. I sista sväng kändes han riktigt bra och avgjorde enkelt, fortsatte Anders.

Per Linderoth har haft det lite trögt ett tag, så när han nu fick vinna med Blended Scotch kändes det givetvis extra bra.

– Det blev tufft tempo och det passade oss bra. Hästen har haft fin form en tid, så det var kul att hon fick full utdelning, fortsatte Per.

Ett försök ingående i Diamantstoet vann Robert Bergh-tränade Ahsoka med Kevin Svedlund i sulkyn. Han kunde inte hålla upp innerspåret, men när luckan kom högg han som en kobra.

– Det var starkt gjort av henne att avgöra med tanke på att det inte var mer än 150 meter till mål, sade Kevin.

Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland är dominanter på kalllblodssidan och tog var sin tränarseger. Jan-Olov vann med Skummis, medan Vidar Tjomsland satte dit sin broders träning Tangen Loke.

Håkan Berger-tränade Slanka Lasse var väl förberedd inför sin comeback och Kaj Widell hade full koll på konkurrenterna i en mycket lätt seger.

Mer läsning

Annons