Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffsäkert, så in i norden

/
  • Joakim Arnström lyckades behålla sin femteplats under söndagens skjutningar, här vid ett av målen på den blå banan. Tord Baardsen från Harstad står vid sidan om.
  • Joakim Arnström lyckades behålla sin femteplats under söndagens skjutningar.
  • Amanda Edlund gjorde sin första större tävling i fält i helgen.

I helgen har Stocka bågskytteförening stått som arrangör för det nordiska mästerskapet i fältskytte för juniorer. 90 unga bågskyttar gjorde upp om NM-medaljerna, och ett par av hemmaklubbens skyttar höll sig i övre halvan av resultatlistorna.

Annons

Stockas Joakim Arnström sköt hem en femte plats och Amanda Edlund en sjätte, medan BKS Hudiks Linnéa Bodell blev fyra i sin klass, 103 poäng från vinnande Ida-Kristin Bugge Guttelvik.

Skyttarna gick två banor på lördagen och en på söndagen. Varje bana var två kilometer med tolv mål (tavlor) på varje bana. Vid varje mål hade skyttarna tre pilar till sitt förfogande.

Och de tävlande ställdes inför varierande svårigheter.

– Det var ett mål där man stod på stranden, 60 meter från tavlan, och sköt över vattnet. Det var lite knepigt, säger Joakim Arnström, som klarade att behålla sin femte plats från lördagen.

Joakim var den av de lokala skyttarna som hade mest tätkänning. Han var 58 poäng från vinnande Marius Halvorsen från Norge.

För Amanda Edlund var det första stora tävlingen.

Amanda låg femma efter lördagens två banor, men halkade ner till sjätte plats efter söndagens avslutande skjutningar.

Mer läsning

Annons