Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Alexandersson bärgade ny EM-medalj – med lagkamraten från Umeå

/
  • Tove Alexandersson bärgade ytterligare en medalj i EM, tillsammans med Ulrik Nordberg från Umeå.

På måndagen tog Tove Alexandersson Sveriges första guld i skidorienterings-EM. På tisdagen var hon delaktig i ännu en medalj i singelstafetten tillsammans med Ulrik Nordberg.

Annons

Det var Magdalena Olsson i Sverige lag två som började starkast på den första sträckan av sex totalt i singelstafetten. Tove Alexandersson i lag ett tillsammans med Ulrik Nordberg från Umeå låg först på 13:e plats. Men Nordberg tog igen en hel del på sin första sträcka och tog upp laget till sjätte plats innan det var dags för Alexandersson att ge sig ut igen.

LÄS MER: Tove Alexandersson vann EM-guld i överlägsen stil

De båda fortsatte att mata sig uppåt i listorna och lade sig efter tredje sträckan på en tredje plats. Där höll de sig också kvar och tog alltså ett silver och Sveriges andra medalj i skidorienterings-EM. Detta eftersom endast det bästa av varje nations lag räknades i tävlingen. Norge knep därför bronsmedaljen, efter att ha haft två ryska och två svenska lag framför sig i resultatlistan.

För Sveriges lag två med Magdalena Olsson och Markus Lundholm gick det dessvärre åt andra hållet till en början. Men även de jobbade sig tillbaka in i matchen efter att ha varit nere på sjätte plats. De slutade fyra efter Sverige lag ett.

LÄS MER: Dubbelseger för Alfta-Ösas skidorienteringsstjärnor

Lag tre, med Bente Rost och Niklas Henriksson blev det till slut en 14:e plats.

Vann gjorde det ryska lag ett med Andrey Lamov och Alena Trapeznikova följda av lag två från samma nation med Eduard Khrennikov och Mariya Kechkina.

Mer läsning

Annons