Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tourtoppen för "Pillan"

/
  • Pernilla

Pernilla ”Pillan” Lindberg satte i helgen snygg punkt för en stark debutsäsong som golfproffs i USA.

Det räckte det med tio tävlingar på Futures Tour för att 23-åringen från Bollnäs skulle lyfta till elfte plats i pengaligan.

Det gav också en direktplats i slutkvalet till LPGA-touren.

Annons

– Såklart jag är väldigt nöjd, det är ett kvitto på att jag har kapacitet för proffslivet. Samtidigt lite snopet att missa topp-tio, då hade jag varit säker på att få spela åtminstone några LPGA-tävlingar nästa år.

"Pillan" avslutade med en 13:e plats i Albany, strax norr om New York.

– Stabilt igen, men inget speciellt egentligen. Skönt ändå att mitt ”okej-spel” ändå räcker så pass långt, säger ”Pillan”.

Rookien ”Pillan” Lindberg finns också med på de flesta av de många topplistorna med statistik från säsongen – hon toppar medelscore-listan och har även varit bäst av samtliga på de korta par 3-hålen.

– Puttningen! Det långa spelet har alltid varit rätt säkert, men puttningen har ibland varit en akilleshäl. Under den här säsongen har jag höjt lägsta nivån rejält, det är också därför jag klarat så många låga scorer.

– Det är ett problem. Men Jag ska spela några mindre tourtävlingar och hålla igång med hård träning.

I veckan gör hon ett ”studiebesök” på LPGA-touren, som caddie åt kompisen Karin Sjödin från Göteborg.

– Vi delar huset i Stillwater, och alltid kan man lära sig något. Hoppas att det bara blir en försmak av min kommande arbetsplats...

 

Mer läsning

Annons