Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total press i Bollnäs

/

På lördag pressas det för fullt i Höghammarhallen. Landafors och Bollnäs har chansen att avancera i seriesystemet när DM i bänkpress avgörs.

Annons

I år är det Landafors SK och Bollnäs SK som får arrangera DM på hemmaplan. Tävlingarna är även individuella men det är främst på lagsidan som de båda arrangörerna kan nå dubbla framgångar.

Resultaten på DM får nämligen tillgodoräknas i serierna. Landafors ligger trea i division 2, men då har både serieledande Nora AK och Lunds TK genomfört sin sista tävling. Med 312 poäng upp till serieseger kan Landafors alltså säkra avancemanget till division 1.

– Vi hoppas självklart på avancemang till ettan och för att vi ska missa det så ska det gå riktigt dåligt. Vi bör väl landa mellan 350 och 360 poäng, säger Mats Hedberg, som pressar i veteranklassen.

Så sent som för två år sedan tävlade Landafors i division 4. Men laget har lyft sig genom seriesystemet och kan nu alltså ta ytterligare ett steg upp. Bollnäs är i samma sits, med ett gott resultat på DM kan laget ta klivet upp från ettan till allsvenskan.

Och man kan alltså göra det på hemmaplan.

Mer läsning

Annons