Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio av tolv möjliga poäng – då toppar ett lag veckans lista över sju heta hälsingar

/

Bandy, isracing, frisbee och lite fotboll. Sporten listar sju heta snackisar från den gångna veckan.

Annons

1) Bollnäs GIF håller sviten och toppen

Det hetaste laget i Hälsinglands hetaste sport. För bara några veckor sedan viskades om kris och risk att missa slutspel. Sex snabba omgångar senare – och tio av tolv möjliga poäng – är Giffarna stadigt på väg uppåt i tabellen. Just nu på en femte plats, tre poäng efter Hammarby och Sandviken. Nyckeln till framgången är att fler än stjärnfirman Berlin/Hellmyrs levererar. Och det inte minst i en effektiv offensiv – 33 mål på de senaste sex matcherna är mäktigt för ett lag som startade serien med jobbig måltorka.

2) Joel Edling

Edsbyns mittfältare vågade inte tro på spel den här säsongen, nere för räkning med ett diskbråck. Men efter tips från målvakten David Movitz och behandling hos "mirakelkvinnan" Helena Ambjörn i Västerås hittade 30-åringen en väg tillbaka utan operation. Nu återstår för passningskungen att hitta matchform också.

3) Martin Söderberg

Broberg kämpar hårt för att kravla sig upp på en slutspelsplats. Martin Söderberg gör allt vad han kan. Den effektive forwarden har svarat för 26 mål på 16 matcher så här långt. Det är lika många som Jocke Hedqvist och duger för en fin femte plats i skytteligan – "bara" tio efter Christoffer Edlund.

4) Isracing

Vinterns coolaste sport (igen )rivstartade första serietävlingen i Strömsund i helgen. Viktor Svensson från Bergsjö och Jonas Lindholm från Bollnäs är de lokala åkarna i hälsingehoppet Bockarna Bollnäs. Det blev en fjärde plats i premiären. Den 23 januari blir det hemmadrag på Rolandshof.

5) Stina Burvall

Efter 25 aktiva år i frisbeesporten tröttnade esset från Bollnäs på att hela tiden prestera. 23 ädla medaljer – flera VM-guld i olika grenar – fick räcka. Men ett VM-besök tände en gnista, och nu kan 42-åringen tanka sig att ladda om. Säkert med stöd från maken, och världsmästaren, Tomas Burvall.

6) Emil Oremo

Han har spelat för sex olika klubbar i Hälsingland, och även en sejour i superettan med Enköping. Efter fjolårets säsong med Sandvikens IF ser 31-årige Emil Oremo slutet på den mer aktiva karriären på högre nivå. Det blir ett sista ryck – åtminstone för några sommarmatcher – med Trönö IK i fyran.

7) SM-staden Söderhamn

Söderhamn är en allt hetare samlingspunkt påsportkartan. Efter flera lyckade SM-tävlingar i friidrott kommer det mer. Klart sedan tidigare var arrangemanget av SM-veckan nästa vinter, med Hällåsen som nav. Nu är det också klart att finalen i enduro-SM avgörs på Helsinge Motorstadion 2016.

Veckans listgeneral: Peter Axman

Mer läsning

Annons