Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävling som skoluppgift

/
  • Maja Westberg, Erika Åkerlund och Johanna Engnell har alla tre badminton som specialidrott på gymnasiet. Nu har de fått i uppgift av sin badmintonlärare, Ronny Åkerlund, att arrangera Enångers ungdomsserie.

På lördag avgörs Enångers ungdomsserie i idrotthallen i Iggesund. Tävlingen är inte ny, men det är delar av arrangörsstaben. Maja Westberg, Johanna Engnell och Erika Åkerlund går alla gymnasiet med badminton som specialidrott. I skolarbetet har de nu fått i uppgift att arrangera en tävling.

Annons

De tre tjejerna går samtliga första året på gymnasiet. Maja går samhällsprogrammet, Johanna natur och Erika media. Gemensamt för de tre är att de valt badminton som specialidrott. Det innebär att de får träna på skoltid, förutom de ordinarie träningspassen. En dag i veckan har de ett gym eller teoripass, och en gång i veckan tränar de badminton, då har de Ronny Åkerlund som tränare.

Och det är Ronny som gett dem uppgiften att arrangera ungdomsserien. Till exempel ska de lotta matcher, sätta tider och ordna funktionärer till alla platser. Hur de klarar uppgiften kommer sedan att finnas med i Ronny Åkerlunds betygssättning i specialidrotten.

Över 70 spelare är anmälda, en mycket bra siffra, tycker Leif Larsson.

– Vi har varit på någon tävling där det har varit drygt 80 tävlande, men över 70 spelare är en riktigt hygglig siffra.

– Egentligen borde alla tävlande få vara med och arrangera tävlingar, så de får se vilket arbete som ligger bakom, säger Ronny Åkerlund.

Mer läsning

Annons