Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar ett guld och ett brons med sig hem till Edsbyn från SM i Norrköping

Artikel 3 av 4
SM-veckan sommar 2016
Visa alla artiklar

Edsbyn levererar i bänkpress på SM-veckan i Norrköping. Josefin Almqvist och Robin Nirs vann guld respektive brons och slog bägge två sitt personbästa - Jag trodde inte det skulle gå så långt, säger Robin.

Annons

På SM-veckan i Norrköping är bänkpress en egen gren och på tisdagen avgjordes det vem som skulle ta hem titeln i de manliga och kvinnliga klasserna. För Edsbyns Atletklubb slutade det hela med ett guld för Josefin Almqvist i -72 kg-klassen och ett brons för Robin Nirs i -66 kg-klassen.

Robin Nirs vinner brons i bänkpress på SM-veckan i Norrköping.

– Det är jättekul eftersom det är mitt första SM och jag trodde inte det skulle gå så långt, säger Robin Nirs.

Då Robin tog 120 kg blev det personligt rekord. Rekord blev det även för Josefin som klarade 102,5 kg.

–Det känns riktigt bra. Jag har gjort 100 kg på träning tidigare vilket jag även nu klarade redan i andra lyftet och guldet blev då säkrat. Så i det tredje lyftet ökade jag bara med 2,5 kg och klarade det. Det kändes väldigt lätt, säger Josefin Almqvist.

Josefin Almqvist vinner guld i bänkpress på SM-veckan i Norrköping.

SM-veckan i Norrköping har pågått sedan den 6 juli och avslutas den 13 juli. Robin och Josefin som varit nere några dagar är nöjda med arrangemanget.

– Det har varit väldigt bra stämming här och allt har varit bra organiserat, säger Robin.

På pappret så tävlar Robin Nirs och Josefin Almqvist för Landafors SK men i våras bildades Edsbyns Atletklubb med Josefin Almqvist som en av flera initiativtagare. Även om den skriftliga övergången inte sker förrens i slutet av året så tränar båda två helt och hållet på Idrottsparken i Edsbyn.

–Det är så pass många i Edsbyn som har börjat lyfta så vi startade en ny klubb där men vi har inte skrivit över oss än för det gör man inte förrens kring nyår, säger Josefin.

LÄS MER: Drömmen om egen förening blir verklighet i Edsbyn: "Vi kommer satsa på klubben"

Alla artiklar i
SM-veckan sommar 2016
Annons