Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrka sparar kroppen

/

Varje vecka träffas medlemmarna i Delsbo SPF i Träningsverkets lokaler vid Ede skola i Delsbo.
– Det är positivt att det finns aktiviteter som kan locka personer att bli medlemmar i SPF, säger Gösta Blank som fungerar som ledare.

Annons

SPF Delsbo ser till att sysselsätta sina pensionärer. Två gånger i veckan spelar man boule, och en gång i veckan är det styrketräning. I tio år har man anordnat styrketräning, och det är en populär sysselsättning.

– På somrarna när vi har uppehåll brukar de längta till hösten när vi startar om, säger Gösta Blank.

För Kerstin Roos från Långede blir det här sjunde träningspasset.

– Det är jätteroligt. Jag tyckte jag hade gått upp i vikt, så jag ville prova på det här. Och det är lagom och bra. Inte för mycket, och jättekul att prova på olika övningar.

I träningsgänget finns även nestorn i Delsbo gymnastikförening, Maj-Britt Jonsson, som var med när föreningen bildades 1957. Den hette då Delsbo husmodersgymnastikförening, och Maj-Britt Jonsson fanns med som ledare i 20 år. Nu tränar hon för sin egen del, och en gång i veckan blir det styrketräning på Träningsverket.

Träningspassen inleds med en gemensam uppvärmning, därefter beger sig deltagarna till antingen styrketräningslokalen, eller till motionscyklarna för ytterligare lite uppvärmning.

– Vi kör även lite balansövningar. Man tappar balansen med åren, men det är lätt att träna upp, och det märks att det lönar sig att träna, säger Gösta Blank.

De sista tio minuterna av träningspasset samlas man igen för gemensam stretching och en stunds avkoppling.

Mer läsning

Annons