Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strands konståkning gör Tjejklassikern

/

Egentligen brukar de stå på isen. Vara graciösa, snurra piruetter och bära vackra paljettdräkter. Men nu är det något helt annat som gäller, fem tjejer från Strands konståkning genomför nämligen Tjejklassikern.

Annons

Under ett år ska de ta sig genom fyra krävande lopp, på skidor, cykel, löpning och simning. Strands konståknings Linda Johansson, tränare, Sara Westrin, tränare, Amanda Faller, åkare, Caroline Hultman, åkare, och Lotta Magnusson, ordförande, ska till helgen genomföra det sista hindret innan de har erövrat tjejklassikern.

– Nu är det bara Vansbro tjejsim kvar och sen så har vi klarat det, säger Linda Johansson.

Resan började i september med Lidingöloppet, 10 km ren och skär plåga för många.

– Jag tycker faktiskt att löpningen har varit det roligaste hittills, säger Amanda och får medhåll från Caroline.

Trots blod, svett och tårar har det också varit mycket skratt och lycka.

– Det som har varit roligast är att vi gjort det tillsammans. Allt från att träna tillsammans till att genomföra loppen sida vid sida, säger Linda.

Alla fem tycker att de har blivit mer sammansvetsade och uppskattar att man kan göra något roligt med varandra utanför konståkningen och isen.

Dessutom har man förenat nytta med nöje. Under Tjejvättern, en nätt liten sträcka på tio mil, tröt orken och lusten för Sara och Linda efter drygt åtta mil. För att tänka på annat började de planera årets uppvisning.

– Men vi hann bara två låtar, sen blev det jobbigt att tänka till och med, skrattar Sara.

Mer läsning

Annons