Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekhett inför BBQ Battle

/
  • Conny Björklund, Erik Abrahamsson och Joakim Lovén är nöjda styrelsemedlemmar i Söderhamns skateboardklubb. Om en vecka smäller det i BBQ Battle.

Det började för åtta år sedan med en handfull åkare.

Nu har BBQ Battle vuxit till att bli en av sommarens största skateboardtävlingar.

Den åttonde upplagan är den med råge vassaste då 80 åkare kommer till Vågbro för att göra upp om äran och 10 000 kronor i prispotten.

Annons

Det har varit mycket jobb, en del återstår.

Men nu, en vecka före tävlingen, kan Söderhamns skateboardförening konstatera att målet verkar uppnås: årets BBQ Battle blir sommarens hetaste skateboardtävling i Sverige.

Uppemot 80 åkare väntas till ramperna i Vågbro.

– Jag tror att det beror både på att vi har ett gott rykte och så förstås prispengarna, säger Conny Björklund, ordförande i skateboardföreningen.

Styrelsemedlemmen Erik Abrahamsson är dem som slitit hårdast med att locka åkare och landa sponsorer. Facit: 10 000 att tävla om och några av Sveriges vassaste åkare som gör det. Mika Edin, Stockholm, Jean-Marc Soulet, Karlshamn, Sara Meurle, Malmö och Josef Scott Jatta, Göteborg, är exempel på namnkunniga åkare som väntas dyka upp nästa lördag. Några av nämnda åkare ingår i nordens största skateboardteam, Sweet.

– Det här känns kul. Och lite nervöst över att allt måste bli klart. Folk ska hit och folk ska bo. Jag har hållit på sedan mars, säger Erik Abrahamsson.

I en vecka har klubben jobbat med att ställa i ordning anläggningen vid gamla Vågbrobadet. Där kommer om en vecka elitåkare att göra sina trick i disciplinerna street, miniramp och bowl i den överlägset bästa upplagan av återkommande BBQ Battle.

– Vi hade som målsättning att göra sommarens största tävling och så har det blivit, säger Erik Abrahamsson.

Mer läsning

Annons