Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ligger konstgräset

/
  • Arbetet med att lägga konstgräs på Ön går snabbt framåt och snart kommer mattan att rullas ut.

Konstgräsplanen på Ön i Edsbyn blir ett lyft för fotbollen i kommunen.
Den gamla mattan grävdes upp i början av juni – och om en knapp månad ska den nya planen besiktigas.
– Vi ligger faktiskt en vecka före tidsplanen. Efter besiktningen så är det mest "lull-lull" kvar att göra, säger Patrik Uhras, tillförordnad chef för Ovanåkers kultur- och fritidsförvaltning.

Annons

Det har gått fort att ge Ön en efterlängtad ansiktslyftning. Nio miljoner kronor beräknas den nya konstgräsplanen kosta när den står färdig, och då har kommunens klubbar förutsättningar för att träna och spela fotboll året runt.

– Det som gjorts är att vi bland annat har lyft planen 90 centimeter vilket är en bra bit över de översvämmingsnivåer som nåddes 1985. Ön ligger ju i en riskzon. Gräset kommer att börja läggas i dagarna och sedan är det mest smågrejor som är kvar, som att sätta upp staket runt om, säger Patrik Uhras, som ser fram emot invigningen vecka 43.

Redan innan det första spadtaget togs gjorde Ovanåkers kommun klart vilken klubb som tar över driften. Förtroendet att hålla den i skick landar på Edsbyns IF Fotboll som sedan tidigare har Ön som hemmaplan.

– Det står klart och tydligt i driftsavtalet vad som gäller. Vi har säkrat upp att de andra klubbarna har lika stor rätt att få bra tider på planen. Och prissättningen för de lokala klubbarna kommer vara betydligt lägre än för klubbar som inte kommer från kommunen, säger Patrik Uhras.

Mer läsning

Annons