Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM i streetdance till Söderhamn

/
  • Ulf Johansson och Stina Hedlund är glada över att få stå som värd för streetdance SM den 27 november.
  • Bumpy feets dansare Anna Pettersson, Hannes Lemberg, Viktoria Norén, Emilia Lindeström (nedre raden), Felicia Törnros och Anja Östlin (undre raden) ingår i gruppen Nova.

Här är det stora glädjebeskedet för Bumpy feet.
SM i streetdance kommer till Söderhamn i november.
– Det känns förstås jättekul, säger SM-generalen Ulf Johansson.

Annons

I sin första ansökan drog Bumpy feet vinstlotten direkt. I dagarna blev det klart att SM i streetdance (hiphop) kommer att arrangeras lördagen den 27 november i idrottshallen i Söderhamn. Runt 500 tävlande från cirka 20 klubbar förväntas komma till tävlingarna.

– Det känns förstås jättekul att vi kan få en sådan här stor tävling till Söderhamn. Ett bevis på att vi arrangerat bra tävlingar genom åren, säger Ulf Johansson.

För Bumpy feets del innebär naturligtvis SM också ett lite större ekonomiskt åtagande. Förbundet ställer bland annat krav på att speciellt ljus- och ljudarrangemang, ett dyrare prisbord och speciella vip-domare.

– I den här stan kan vi inte söka något större arrangemang. Men vi har många duktiga föräldrar som brukar hjälpa till. Fast den här gången kommer det att krävas lite mer förberedelser, säger Stina Hedlund.

Bumpy feet har sedan klubben bildades på 80-talet gjort sig känd som en flitig arrangörsklubb. Men kanske ännu mer känd är de för sina framgångar inom just streetdance.

Genom åren har bland annat ett VM-silver (Sofie Becker) och ett tiotal SM-medaljer tagit plats i klubbens välfyllda prisskåp.

Och till VM som arrangeras i Tyskland i september finns 13 tävlande med från Söderhamn.

– Street har alltid varit störst hos oss. Och både gruppen Nova och Hannes Lemberg har SM-guld att försvara från förra året, säger Stina Hedlund som redan nu drömmer om nya framgångar för klubben.

Denna gången på hemmaplan.

Mer läsning

Annons