Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM–guld nummer 30 för Lina Björklund

/

Fyra SM – tre guld. Den här sommaren har allt verkligen gått Lina Björklunds väg.
I helgen tog hon sitt 30:e SM–guld när 3D–SM avgjordes i Uppsala.

Annons

Trots för mycket kläder i det varma vädret lyckades Lina Björklund skjuta till sig ledningen i damernas barebow–klass under lördagen. En ledning som hon sedan behöll under söndagen.

– Det var vedervärdigt varmt på lördagen, men jag sköt riktigt bra. Jag fick inte in avståndsbedömningen riktigt på söndagen. Banan var dessutom svårare, så nästan alla sköt lägre under andra dagen, säger Lina Björklund.

21 poäng tappade hon jämfört med lördagen, men segern var ohotad. Lina Björklund vann med 491 poäng, 45 poäng före tvåan Stine Åséll från Stockholms BK.

Av sommarens fyra SM har tre slutat överst på pallen. Totalt har Björklund 30 SM–guld på seniornivå. Nu riktar hon allt fokus mot 3D–VM som avgörs i Italien i början på september. Eller, nästan allt fokus...

– Jag har barnen i två veckor nu, men jag ska försöka träna så mycket det går, säger Lina Björklund, och det verkar vara vädret som får bestämma om hon ska träna eller inte.

– Jag går inte gärna ut och tränar om det spöregnar, även fast jag borde. Då sitter jag hellre inne och tittar på film. Men det ser ju ut att bli ganska bra väder framöver.

Målet inför VM är final, vilket innebär sämst fyra. Fast guldet lockar. VM–guld i 3D–skytte är det enda hon inte har.

– Det känns onekligen väldigt bra. Jag har mycket att ge. Det finns en del kvar efter tävlingarna här hemma. Jag vinner, men det är inte perfekt. Det behöver det inte vara, det räcker att det är perfekt på VM, säger Lina Björklund.

Mer läsning

Annons