Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Spännande särskjutning när Söderalaskytten Bengt Jansson tog SM-silver

Vid gevärs-SM i Varberg kom Söderalaskytten Bengt Jansson på andra plats i liggande skytte på 300 meter.

Annons

I grundomgången var Bengt Jansson en av två skyttar som sköt 246 poäng. Hemmahoppet Christer Berntsson, Varberg tog första platsen in i finalen. På tredje plats var Marcus Åhlin, Bälgviken med 245 liksom Fredrik Thyberg, Edsbjörke.

Segraren Fredrik Thyberg i mitten, Bengt Jansson till vänster och Christer Berntsson till höger.

I finalens inledande serie sköt Christer 47 poäng, Bengt fick 50 poäng. Marcus sköt 48 och Fredrik sköt 49. Därmed hade Bengt ledningen med två poäng inför de avslutande skotten. Poängställningen höll i sig till de två sista skotten då Bengt fick två nior samtidigt som Fredrik sköt två tior och båda stannade på 244.

Därmed krävdes särskjutning om segern, en särskjutning som blev väldigt spännande. I särskjutningen är det ”sudden death” som gäller. Båda skyttarna inledde med varsin tia och därefter en varsin nia. I det tredje skottet sköt de återigen en varsin tia och i det fjärde skottet blev det återigen en varsin nia. Först i det femte skottet lyckades Fredrik ta hand om guldmedaljen genom en tia mot en nia för Bengt. I kampen om bronset vann Christer efter fyra särskjutningsskott och 40 poäng mot 39 för Marcus.

I föreningslagtävlingen blev det också en silvermedalj till Söderala genom Bengt och Helena Jansson.

Gävleborgs skytteförbund vann förbundslagtävlingen genom Söderalaskyttarna Bengt och Helena Jansson samt Fanny Storm, Daniel och Johnny Wallberg från Loos.

I veteranklassen kom Johnny Wallberg, Loos, på trettondeplats. Segern gick till Hans Karlsson, Skyllberg.

Mer läsning

Annons