Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidstjärnan utmanar söderhamnarna inför SM-veckan: "Nu har man chansen"

Artikel 6 av 268
Vinterveckan 2017
Visa alla artiklar

Med 143 dagar kvar till invigningen av SM-veckan i Söderhamn börjar pulsen höjas hos arrangörerna. Med en ny satsning på träning och motion hoppas de även få upp pulsen i resten av Söderhamn. – Det ska bli spännande att se gensvaret, säger skidesset Anders Södergren.

Annons

Anders Södergren och banchef Ulf Olsson blickar ut mot det som ska byggas upp till en tilfällig skidstadio under SM-veckan.

I samarbete med Söderhamns orienteringsklubb och uppbackade av Söderhamns kommun kommer Anders Södergren att hålla i träningspass för att öka intresset för motion och få söderhamnsborna att komma i SM-form lagom till vinterveckan 2017.

– Nu har man verkligen chansen att ta tag i det här. En möjlighet att bli motiverad och att få träna tillsammans med andra.

Läs mer: Lagrad snö bäddar för bra SM och tidiga spår – dessutom möjligt med världscup

För det är just den biten som Anders Södergren har märkt kan underlätta hos de som vill börja träna. Att ge sig ut ensam kan vara en utmaning i sig, men som många enkelt kommer över genom stöttning från andra.

Under en presskonferens presenterade Torbjörn Nordvall flera nyheter inför vinterns SM-vecka.

Med start i mitten av oktober och under en period fram till SM-veckan kommer Anders Södergren att åka till Söderhamn för att hålla i ett par träningstillfällen där han bjuder in alla intresserade att delta. Övriga tillfällen kommer Söderhamns orienteringsklubb att arrangera.

– Vi har jobbat ganska målmedvetet för att hitta nya möjligheter. Samtidigt har vi en fantastisk arena – naturen – där vi kan skapa möjligheterna för alla att komma ut, säger Anna-Karin Eklund från orienteringsklubben.

Läs mer: Anders Södergren siktar på SM – vill kröna karriären på hemmaplan: "Det är extra kul"

Hon är övertygad om att träningsviljan är hög bland invånarna i kommunen och passar på att skicka en motiverande passning till skidkungen.

– Det kommer att bli tungt för Anders Södergren att få bättre form än söderhamnarna. Vi ska se till att utmana.

De två skidessen Maria Rydqvist och Anders Södergren fanns på plats för att inviga Södergrens hylla.

Sedan midsommar har stora schaktningsarbeten pågått vid Hällåsenområdet för att förbereda inför vinterns skidtävlingar. Nu börjar spårområdet få sin färdiga form och det lär bli tunga backar där mjölksyran sprutar.

Läs mer: Nu förändras Hällåsen inför SM: "Vi försöker göra backen så jobbig vi bara kan"

På toppen av en av de nybyggda backarna, och med utsikt över den tillfälliga skidstadion med Oscarsborg och blånande berg i bakgrunden, byggs en läktarplats för motionsdeltagarna upp. Från Södergrens hylla, som platsen kommer att kallas, ska motionärerna sedan kunna heja fram Anders Södergren till framgångar under SM-veckan.

– Det här projektet blir en tydlig support till Anders när han är ute i tävlingsspåren, säger Torbjörn Nordvall, pressansvarig för SM-veckan Söderhamn.

En brant och tung uppförbacke för att hedra och hylla tävlingsledaren Nisse Stenberg från 1951-års skid-SM i Söderhamn.

Alla artiklar i
Vinterveckan 2017