Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte året för Hälsingetrailen

/
  • Förra året deltog cirka 200 personer i Hälsingetrailen. Fjolårssegraren Anders Södergren syns längst till vänster i bild.

Spring 6,6, 13 eller 18,5 km – sen får du bada och äta korv.
Det är förutsättningarna inför terrängloppet i Segersta som arrangeras av Hälsinglands multisportklubb på torsdag kväll.
– Det är en mycket fin plats att springa på, säger Tomas Svedberg, tävlingsledare och grundare av Hälsinglands multisportklubb.

Annons

Det är den sjätte upplagan av terrängmotionsloppet Hälsingetrailen som klubben anordnar och Svedberg hoppas på stort intresse:

– I fjol var det cirka 200 personer som var med och blir det bra väder räknar vi med lika många i år.

Tävlingen kräver ingen föranmälan, utan det är bara att dyka upp vid Björktjärn i Segersta och välja vilken av de tre distanserna man vill springa: 6,6 km, 13 km eller 18,5 km.

– Man får välja efter egen förmåga. Tävlingen är bara en kul grej, säger Svedberg, som har några tips på vad man bör tänka på om man vill vara med:

– Ta med egen dricka om det är varmt. Det finns vätskekontroller längs banan, men de långa distanserna kan bli tuffa och man kan behöva extra vätska. De nyaste skorna kan man kanske lämna hemma. Det är ett lopp med mycket stiglöpning och grusvägar. Man kommer bli lerig.

Alla är välkomna att delta – motionär som elitidrottare.

Mer läsning

Annons